Cevap: CHP zaman aşımını protesto etti
"Bu işte asıl kimlerin parmağı var,olaylar hasbel kader mi gelişti,bu boyuta varacağı önceden planlanmış mıydı?" gibi sorulara herkes bir yorum yapıyor ama kaybeden hep biziz,memleketimiz...Olay günü 14 yaşında işçievlerinde arkadaşlarımla top oynuyordum.Akşam eve gidince babam tv yi açın Madımak Oteli'ni yaktılar deyince şok oldum.Bu olayın Sivas'ta gerçekleşmiş olmasını aklım almıyordu.
Sivas'tan taşındığımızda bana hep yananlardan mısın yakanlardan mı diye soruyorlardı (ki hala soruyorlar).Ben de ne yakanlardanım ne de yananlardan deyince illa ikisinden biri olmam gerekiyormuş gibi yadırganıyordum.Hep bunun mücadelesini verdim.Bu olayı tüm Sivas halkına mal edilmemesi gerektiğini söyledim.
Olaylar çıkmadan önce dilden dile dolaşan rivayetlere göre cuma namazı esnasında Pir Sultan Abdal etkinliğine katılanların çıkarmış olduğu gürültüler,namazdaki vatandaşların biraz daha sessiz olmaları konusunda onları uyarmaları,kültür merkezinin önüne Pir Sultan Abdal heykelinin dikilmesi,Aziz Nesinin bilmem kaç bin yıllık dine inanmak aptallıktır türünden sözleri,valinin zafer işaretleri yapması gibi şeyler olayların başlamasına vesile oldu.Bu kadar basit miydi peki? Hiç kimse bu şekilde ölmeyi haketmiyor.Her ne sebeple olursa olsun. Sağ görüşlü bir insanım ve bunların hiçbirini kabullenemiyorum."Yakın la yakın" diyen zihniyet sanki odun yakıyor.Dinimiz karıncayı öldürmenin bile günah olduğunu bildirirken din elden gidiyor naralarıyla onca insanı pisi pisine acımadan öldürdüler.
Bir daha Hasret Gültekin'ler,Muhlis Akarsu'lar gelmez bu dünyaya.İnançları,milliyetleri ne olursa olsun benim toprağımın insanları.Bu ve buna benzer olaylar inşallah bir daha yaşanmaz.Ölenlere Allah rahmet eylesin.(Sünni bir gardaşınız)