Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - 28 Mart itibariyle laik ve demokratik Cumhuriyet bitmiştir
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 04.04.2012, 23:45   #92
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 739 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 28 Mart itibariyle laik ve demokratik Cumhuriyet bitmiştir

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Söyleyenin niyetine göre Allah bir tanridir ama tanri kelimesi her zaman Allah´i isaret etmez. Yunan mitolojisinde bahsedilen tanrilar vardir ve bu baglamda tanri kelimesi özel bir isim degildir.
Aradaki farki anlamaman cok ilginc. Ya da beni deniyorsun.

Asagidaki baglantida seni aydinlatacak bilgiler var.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Senin de anlamadığın şu sandallı. İlahın ismi Arapçada Allahtır. İlahlar da denir ama kuranda yine Allah kelimesi yerine ilah ta geçer. Hem de Allah kelimesi hiç geçmeden direk İlah diye bahsedilir. Ama çok tanrılı dinlerde İlahlar diye geçer.

Neyse, Hristiyanlar ilahlarına rab derler. O da tektir. Biz de tanrı deriz. Tanrı da bize göre tektir ve ilaha tekabül eder. Sadece dil farkı. Yani Salatla Namaz gibi. Bu da bir dil farkı. Dilimizi değiştirip neden salata gidiyorum demiyoruz.

Yani şimdi din ögelerini sil baştan Arapça mı yapalım. Bana göre Tanrı tektir kitabı da kurandır. Allahın dediği gibi "Allah ta en büyük Tanrıdır".