Alıntı:
destan58 Nickli Üyeden Al?nt?
sırf şu konu için uzun aradan sonra mesaj yazıyorum selamlar herkese,sayın malik ejder özdemire keşke sorabilsem şu soruyu bakalım ne cevap verecek...
bu halk x ideolojisini %70-80 oranında desteklerse hayır getiremezsiniz arkadaşım,bu ülkenin rejimi budur diyebilecekmi hala acaba çok merak ediyorum,yani halksız rejim idaresi 80 yılda bu kadar ilerledi, ,osmanlının 600 yılda yıpranmadığı kadar yıprandı,bana miadını doldurdu gibime geliyor
|
Bilimsel gelişim düzenleri de diyalektik olarak ileriye doğru zorunlu olarak sürükler.
Köleci feodal toplum insan ihtiyaçlarına cevap vermeyen düzendi, dünya halkları tarafından yüz yıllar süren iç savaşlar tarafından yıkıldı. Tek kişilik kral ve padişah düzenleri yıkılarak tüm dünyaca demokratik cumhuriyet düzenlerine geçildi. Tek tük geri dönmeler olsa da sürekli ileriye giden bir gelişim var.
Nazi almanyasında da halkın çoğunluğu faşist düzeni destekliyordu. Sonuçta diyalektiğin zorlaması o düzenin yıkılmasına sebep oldu. Keza İtalya, Sovyetler rejimi de öyle..
Çağımız demokratik cumhuriyetler çağıdır. Dikta yönetimlere geri dönülemez. İlerlemenin gelişimin gereğidir.