Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt?
Hala kaçak oynuyorsun sözde insan severler.
Ben ona buna değil Allah'a kul olmaya çalışan bir müslümanım ve kimliğim de kişiliğim de İslamdır açık ve net söylüyorum.
Ama seninkisi belirsiz.
Bu fıkrada olduğu gibi
Saksaganın bir tanesi, her gün gelip kilisenin çanına işer işer gidermiş. Kilise papazi saksağanın pisliklerini temizlemekten yorgun bitap düşmüş ve saksağanın ne olduğunu kim olduğunu kime hizmet ettiğini anlamak için bir yöntem düşünmüş. Saksağan gelmeden sabah erkenden kilisenin çanının üzerine bir bardak içki koyarak saksağanın gelişini beklemiş. Beklediği malum saksağan gelmiş papazin koyduğu içkiyi bir güzel içmiş içmiş, kilisenin çanına da yine işeyip gider.
Papaz şaşkınlık içerisinde baka kalarak derki ki;
ey saksağan seni Müslüman zannetmiştim ama değilsin.
Müslüman olsaydın içkiyi içmezdin Hıristiyan olsaydın kiliseyi her gün kirletmezdin
sen nesin be saksağan Müslüman desem Müslüman değilsin, Hıristiyan desem hiç değilsin...
|
Bu fıkranın orijinalı böyle değil az değişikliğe uğramış.
Karganın biri hergün gelir kilisenin çanına pisler. Papaz artık bıkmıştır temizlemekten. Bir gün bir yerde anlatırken anlattığı kişi derki "kolayı var" Nasıl diye sorar papaz?
Derki çanın yakınına tabağa biraz peynir koy, başka bir tabağada rakı koy. Peyniri yiyen karga susayacaktır, haliyle su diye rakıyı içecektir sarhoş oluncada gider yakalarsın. Papazın kafaya yatar aynıısnı yapar ertesi sabah giderki, peynir yenmiş rakıda içilmiş karga kafayı bulmuş, yan gelmiş yatıyor

Papaz kargayı alır eline şöyle der.
Ulan hiristiyan desem kilisenin çanına pislemezsin.
Müslüman desem rakı içmezsin,
Söyle ulan sen kimsin necisin?
Karga titrek bir seslee şöyle der:
Aaaaa kkkk kkkkk eeeeee ppp ppp eeeliiiiiiiiiyyimm