Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - İçki Yasağı
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 30.04.2012, 13:41   #30
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1219 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: İçki Yasağı

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivaslınet alkolün, içkinin vs. haram olması dini istismar mıdır? Yada başörtüsünün olması dini istismar mıdır?

Biz alkolün yasaklanmasını dinimizin gereği olarak istiyoruz, bu ayrı bir konu. Şuan konuştuğumuz konu bu olmadığı için, bu düşüncemizi ifade etmeye gerek duymuyoruz, çünkü müslüman insan bunu zaten bilir.
Kardeşim dininin gereği olarak istiyorsan hata ediyorsun. Sana ne insanların dinlerinden. Başka dinlerde yasak değil, Ateist insanlar da var, sen içme, günah işleme diğer dinlere ya da dinsizlere göre zaten günah değil. Yasaklayarak dininin gereğini zorla yerine getirtiyorsun başka insanların dinleri farklı olmasına rağmen. Alışkanlık olduğunda kötüdür, yani kötü alışkanlığa karşı olursun amenna yanındayım ama Yasaklanmasını Dinimizin gereği olarak istiyoruz diyorsan orada duracaksın. Ben günah olduğunu biliyorum. Yerinde zamanında kıvamında da içerim, günah olduğunu da bilirim ve razıyım. Site içerisinde bazı abilerimle de içmişizdir, kimisi ile de alkollü denk gelmişimdir, site dışından da tüm hayatım boyunca şükür ne bir zarar görmüşümdür, ne kalp kırmışımdır. Hatta sağlık yönünden de arada aldığım alkolün aslında hem kalp damar hem de böbrek hastalıklarına karşı iyi olduğunu söyleyen doktorlarımda oldu. Ben bunların farkındayım, sana zarar veririm veya çevreye asayiş ozaman girer devreye. Kanun o zaman girer ama daha suç işlenmeden adam tutuklanıyor bu kanunda.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...