Alıntı:
gangster Nickli Üyeden Al?nt?
Sosyal hayattaki farklılıkları bir zenginlik ve güzellik kabul ederek ahenk ve dayanışma içinde yaşamayı esas almalıyız. İnsanların fiziki yapısı nasıl farklı ise görüş ve düşünceleri de farklı olabilir. Farklılık zenginliktir.Önemli olan farklı olana "saygı göstermek"tir.
Kendi paradigmam gereği bu insanların görüşlerine katılmadığım için düşüncelerine saygı gösterirken;onların,inandıklar ı davalarında inançla,azimle,gözlerini dahi kırpmadan yürümelerine her zaman saygı duymuşumdur.Düşünce ve ideolojileri bana göre yanlış olabilir ama o düşünce ve ideolojilerine olan inançları samimidir.Ve sadece bu "samimiyet" dolayısıyla bile saygı duyulmayı hak etmektedirler.
Üçünü de saygıyla anıyorum.
|
Sn. Arkadaşım,
Yazdıkların ilk bakışta doğru gibi gözükse de, içinde çelişkiler var. Doğrunun ve diğer her şeyin ölçüsü olduğu gibi "saygı" duymanın da ölçüsü vardır.
Önce "saygı" kavramının tanımını yapalım:
Saygı= değer verme, yüceltme, hürmet.
Yanlışa değer verilmez, yüceltilmez, hürmet edilmez. Sonuçta ölçü; insan yararına olmayan(zararına olan) hiç bir şeye değer verilmez.
Başlığa konu olan bu insanlara ben saygı duyuyorum. Hatta tek doğru yol olduğunu iddia ediyorum. Sebebi, insan yararına olmayana, insan sömürüsüne, emperyalist düşünceye karşı çıkmışlardır. Tek hedefleri sömürü düzenini değiştirmekti. Demokratik mücadeleleri terörist faaliyet sayıldı. Tıpkı şimdiki parasız eğtim için protesto gösterilerinin terörist faaliyet sayıldığı gibi.
Ama dağa çıkıp insanları, ülkeyi bölerek, emperyalizmin "böl, parçala, yok et" taktiğine uyarak terör estirenlerin fikirlerine nasıl saygı duyacağım? Bu nedenle, HER farklı görüş ve fikre nasıl saygı duyacağım? O görüş ve fikirleri nasıl yüceltip, hürmet edeceğim?
Saygının ölçü birimi, insan(lar) yararına olandır.