Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Hüseyin İnan
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.05.2012, 16:37   #11
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 743 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Hüseyin İnan

Alıntı:
gangster Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Güzel kardeşim,

eğer yazıyı dikkatli okursan herhangi bir çelişki olmadığını fark edersin.Benim naçizane fikrim; sen yazının içinde geçen "saygı duymak" ve "saygı göstermek" deyimlerini birbirlerinden ayırt etmeden yorumlamışsın.Zira insanlar benimsemedikleri fikir ve savlara karşı saygı gösterirler.En azından göstermek zorundadırlar.İnandıkları,beni msedikleri,peşinden koştukları fikirlere karşı ise saygı duyarlar.
"Saygı duymak"la "saygı göstermek" aynı anlamları taşırlar. Bir yanlışlık olsa gerek. En iyisi bunu bir araştır. Duymak duyularla olanlardır. Göstermek duyuların gerektirdiğini fiilen yerine getirmektir. Yani düşünmek ve yapmak. Aynı kapıya çıkıyor. Düşündüğünü yapmak gibi.
Alıntı:
Senin şu cümlenin altında yatan yanlış kastıyla belirttiğin fikir bana göre doğru olabilir.
Dünyada yedi milyar nüfus var diye, yedi milyar da değişik fikir vardır anlamını çıkarmak doğrumu? Temel doğrular vardır. Hatta tüm insanların benimsediği evrensel doğrular vardır.
Alıntı:
Bana göre senin düşüncen yanlış diyede seni zorla onlardan vazgeçirmeye çalışmamalı,sana kendi doğrularımı dikte etmemeliyim.
Dikte değil tabiki, eğitim dayatma ile olmaz. İnsanlar birbirlerini bilgi paylaşımıyla eğitirler. Eğitim kurumları neden vardır ki? Benim yanlışlarım varsa (temel yanlışlar), benimle yanlış olduğunu paylaşman senin bir insanlık görevindir.

Alıntı:
İşte burada düşünce özgürlüğü çerçevesinde saygı gösterme devreye girmektedir.
Adam öldürme, hırsızlık yapma, hak yeme vs. gibi fikirlerine saygı duyar mısın?

Alıntı:
Olaya başka bir boyuttan bakarsak;bugün sen Başbakanın makamına çıksan (ki forumdaki yazılarına göre kendisinden pek haz etmediğin kanaatindeyim) belirli saygı kuralları çerçevesinde hareket edip saygı göstermez misin?Ama saygı gösterdin diye de onun düşüncelerini benimsemiş olmaz,onun şahsına duyduğun saygıdan dolayı bunu yapmış olmazsın.
İnsanların yaşamaları, sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları benim olduğu gibi onlarında haklarıdır. Sadece bunlar olmazsa olmaz haklarıdır. Diğer saygı duyulacak özellikleri ise insan yararına olan fikirleridir. Ki bu fikirleri de temel doğrularla örtüşmesi gerekmektedir.

Yukarda belirttiğim gibi, insanlara zararlı olan fikirlerine saygı duymam, eleştiririm(yapıcı). Zaten hukuk ta saygı duymaz ve onu cezalandırır.

Alıntı:
Yazıyı bu söylediklerim dairesinde bir daha okursan belki farklı bir değerlendirme bulunabilir,bu insanların fikirlerine saygı gösterdiğimi,şahıslarına ise saygı duyduğumu belirttiğimi görebilirsin.Onların fikir ve ideolojilerinin doğru veya yanlış olduğunu tartışmanın yeri ise burası değildir.
Fikirleri tartışmanın yeri neresidir? Forumlardır elbette..