Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - 19 RAKAMININ SIRRI
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.05.2012, 08:34   #46
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 19 RAKAMININ SIRRI

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Falan yazar halkın bir kesimine küfretmiş filan yazar aşağılamış, bunlar bu sitede kiralık küfürcü gibi paylaşılırsa karşı tarafa cevap hakkı doğar.

Ayrıca 19 rakamı uğurlu bereketli veya kerametli gibi tamamen uydurma hurafe düşüncelere katılmıyorum . Bu tür şeyler batıl inançlardır. Hiç bir sayının veya eşyanın uğurlusu uğursuzu olmaz.
Arkadaşım, yazarların bir kesimi sert bir şekilde eleştirisi küfür olarak algılanmamalı.

Mesela kalksa da bir yazar bana/bize "demokrasi yanlısı aptallar" diye hitap etse, bu bana küfür gelip işi bel altı vurmaya dönüştürmemeliyim. Ya "kötü söz sahibinindir" yada "tamamen yanlış düşünüyor, kin nefret kusuyor" diyip geçmek lazım.

Veya onun sevyesine düşmeden sadece teknik olarak fikri tezini çürütmek lazım. "DOĞRU"su bu.

İkinci paragrafını bunun için örnek aldım. Hem hemfikiriz, hem de işte üslup bu olmalı derim.

Bu konuda dün dostumun birisi bana ÖM atmış. Değerli bulduğım için paylaşmak istedim. Tüm hepimize örnek bir yazı.

Alıntı:

sivaslınet,

Falan haklıdır, haksızdır, tartışmaya gerek yok.Diyelim sen haklısın, haklı durumda iken haksız duruma düşmek ister misin?

İstemezsin. Yani diyeceğim şudur, (--------) olsun yada başkası olsun
yada (-------) olsun yada ben oluyum. Bir konuyu tartışırken olabildiğince sakin tartışmak lazım. Diyelim sen ve ben bir konu tartışıyoruz, sen sakinsin ama benim cümlelerim seni zorluyor, tahrik ediyor yada kızdırıyor. Sen ne olursa olsun karşı atağa geçmek yerine ortamı sakinleştirecek cümlelere kurmaya çalışman lazım. İntikam duygusu, mağlup etme duygusu olmaması lazım.

Hepimiz insanız. Ben de bu hatalara düşebilirim. Biri bu tür hatalar yaptığında onu utandırmak yerine yada onu rencide etmek yerine, olayı geciştirmeye, olayı yumuşatmaya çalışmak lazım. Neden yapmalıyız bunu, çünkü bizim ortak bir yönümüz var. Biz sivaslıyız. Sivaslı biri, bir başka Sivaslı'ya kin gütmemeli. Eğer bizim aramızda bir sorun olursa gün gelir bu sorun seni de bulur. Ben sana kin gütersem gün gelir bana da dokunur.

Sivaslı adam Hristiyan da olur, en mükemmel müslüman da olabilir. Ama aralarında bir sorun olmaması lazım.

Şu sitede benimle senin aranda binlerce sorun olabilir. Ama bunu hiç bir şekilde siteye yansıtmamamız gerekir. Ha dediğim gibi hepimiz insanız ne kadar dikkat etsek te mutlaka sürtüşmeler oluyor. Oldu da . Geçtiğimiz dönemlerde mutlaka olmuştur. Ama ne olursa olsun olabildiğince ortamı yumuşatmaya çalışmamız lazım. Birbirimize hakim olmamız lazım.

Kısacası sivaslınet, olabildiğince şu sitede sakin bir şekilde giriş yapıp, sakin bir şekilde çıkış yapmaya çalışmak lazım. Bu benim içinde geçerli sen ve diğerleri içinde geçerli. Eminim sende benim düşündüğüm gibi düşünüyorsundur. Senden ricam olabildiğince olgun bir şekilde site içerisinde zaman geçirmendir. Hayırlı geceler.
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Tamamen haklısın dostum. Söylediklerin genel doğrular. Dikkat etti isen, yatıştırmak için 19 rakkamı başlığında kişilikle tartışmanın yanlışlığı ile başladım ve uzadı.

Her neyse. Sen tabiki haklısın. Bir nokta hariç: Sivaslılığı ön plana çıkarıp, bu güzel şeylere Sivaslı olduğumuz için sahiplenmemiz düşüncesi yerine, daha doğrusu olan; insan olduğumuz için sahip çıklılmalıdır.

Hemşeriliği ön plana çıkarmak Sivas'ın kalkınmaMAsına da yol açıyor. Haberin ola.

Kalkınma konusunda Anket'te "kültür"ü işaretlemiştim.