Cevap: İnsanlar Neden Farklı Düşünür?
Konuyu ben açtığım için, olumlu bir şekilde kapatmakta bana düşüyor.
Elbette "farklı düşünce"yi sadece günümüz insanı için konuşmuyoruz. Fakat önce günümüzü konuşarak geçmiş ve gelecek hakkında fikir yürütebiliriz. Zira en somut bilgileri günümüzden alıyoruz. Mantık biliminin ilkelerinden(tüme varım).
Mantık dışı düşünmenin doğru düşünme yolu olmadığında her kes mutabıktır. Günümüzün insanlarının Orta çağa göre gelişmiş fikir ve yöntemlerini kullanmaları, İLKELİ MANTIK' la düşünmelerindendir.
Başından beri şu görüşü vurguladım ama, ne yazık ki konu her zamanki gibi çarpıtıldı.
Aklın yolu birdir. Doğrularda da, kullanılan yöntemlerde de akıl insanların yollarını birleştirecektir. Nitekim inançlar, ideolojiler de belli bir mantık çerçevesinde insanların yollarını birleştirmek için vardırlar.
Elbette kaçınılmaz olarak göreceli şartlara göre farklı şekillenmiş yöntemler hatta doğrular olabilir. Göreceli olduğuklarından, bunlar da mantıklı doğrulardır. Bunlarda da birleşilebilir.
Soğuk iklimlerdeki mühendislerin yöntemleri ile sıcak iklimdeki mühendislerin yöntem farklılığı gibi. Sosyal, siyasi Fikirler de böyledir. Doğrudur ama görecelidir. Yani bilimsel ilkelerle, mantıklı akılla örtüşürler.
Sonuç: Göreceli şartlar da olsa, mantıklı akıl kullanma yöntemi insanların yollarını birleştirecektir. Ezberler ise insanları bölüp parçalayıp insan katliamlarına yol açacaktır.