Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 28.05.2012, 16:22   #45
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 751 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İnsanlar Neden Farklı Düşünür?

Alıntı:
mansur Nickli Üyeden Al?nt?
Doğru mefhumu; kişilere, ve toplumlara göre değişir. Bunun da belirleyici unsurları coğrafi ve kültürel etkenlerdir. Dolayısıyla birden çok doğru vardır. Yaratılış gereği olması gereken de budur.
Yukarda söylemiştim. Doğrunun idololojik değil Bilimsel tanımı, doğa gerçeklerine uygun olan insan fikridir demiştim.

İnsan veya toplumların fikirlerine doğru denilemeyeceğinin farkına varılması için Şunu da söylemiştim. İnsanların fikirleri sadece soyut olan(insana ait) ifadelerdir. Her fikir doğru diye isimlendirilemez.

Misal olarak, kölecilik devrinde köleden doğan bir çocuk ta köle idi. Bu belli bir kültürün doğrusu(!). Böyle bir tespit doğru olalbilir mi?

Tekrar söyleyeyim: Doğa gerçeklerine ve olgularına uymayan hiç bir fikir doğru olamaz. Hikayedir, palavradır, masaldır. Önce bu konuşulmalı.

Göreceli doğru ise; değişik coğrafyalardaki değişik doğa gerçeklerine uygun insan fikirleridir.
Sonra da bu konuşulmalı.

Bu gerçekler kavranıldığında "aklın yolu bir"in göreceli gerçeklere uygun doğru yol olduğu anlaşılacaktır..