Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Herhalde fikir gökten zembille inmiyor fikiri insanlar üretiyor ve savunuyor şimdi atıyorum ben bir profum  dersime başı kapalı öğrenci almıyorum bana böylesi mantıklı geliyor doğrumu bu şimdi böyle düşünmelerinden dolayı kişileri eleştirirmde suçlarımda
|
Diyelim ki iki zıt kutuplu düşünce var dünyada. Birisi demokratik(özgür) düşünce olsun, diğerisi muhafazakar(gelenekçi). Bu iki zıt kutuplu düşünce dünyayı ikiye bölmüş. Aşağı yukarı, yarı yarıya inananları, gönül vermişleri var.
Şimdi sen veya ben bu iki düşünceden sadece sivaslınet'i veya amet'i eleştirsek ne yazar. Geride daha dünyanın yarısı olan, üç buçuk milyar nüfus var. Hangi birisine "sen yanlış adamsın, çünkü yanlış fikiri benimsemişsin" diyeceksin? O fırsatı ona vermiş olacaksın. O da aynı tepkiyi sana verecektir. Zira onun da o hakkı doğmuş olacaktır.
Ama kalkıpta, demokratik veya muhafazakar düşüncenyi, bir şeyler yazıp söyleyip, doğruluğunu yada yanlışlığını ispatlayıp insanların mantığına hitap edersen, milyonları yönlendirmiş olursun. Yani bir başka deyişle bataklığı kurutmuş olursun.
Yanlış köleci düşünce, köleleri veya kölecileri öldürerek değil, onlara hakaret edilerek değil, o fikrin yanlışlığı anlatılarak, o fikre karşı mücadele vererek kaldırıldı. Keza demokratik olmayan düzenler vs.