Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 09.06.2012, 06:43   #9
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 747 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yılmaz Özdil yazıları

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Diyenlerin var olması o şeyin kesin olduğunu kanıtlamaz.
Bu doğru.. Gerçek için kanıt gerekli. Bu, felsefede de, bilimde de böyledir.

Alıntı:
Ancak 1980'te yapılan şey darbe midir sorusuna yüz kişinin yüzü de evet der.. Darbeyi de savunsun hadi o da kabulum..Ancak ondan sonra çıkıp ben halkımı seviyorum,düşünüyorum demek gibi bir hakkın olamaz..
LaEdri, Darbe kavramını daha açık bir dille tanımlamazsak, iddialarımız yine kişisel veya ideolojik olacak.

Darbe, darp kelimesinden türemiştir. Yani, şiddet kullanarak ya da kullanma tehdidi ile, insanı ya da insanları temel haklarından yoksun bırakmak. Tanımın özünde "insan hakları" söz konusu olduğunda, demokratik düzenlerin askıya alınması şeklinde de açıklanabiliyor.

Demokratik düzene yapılan darbe silahlı güç olan askerler tarafından yapıldığı gibi, silahlı güçleri elinde tutan sivil güçler tarafından da yapılabilmektedir. Tarihte bunun örnekleri vardır.

Sivil güçler tarafından yapılan darbe de açılarak ayrıntıları ayrıca tartışılabilir.

Son tahlilde, kavranması gereken darbe, her hangi bir güçlünün insan haklarına yani demokrasiye uyguladığı kısıtlamadır. Karşı çıkılması gereken de budur. Doğru mu?

Alıntı:
Not:Kişisel tartışmalara girmeyi hiç sevmem.Ancak sitede bazı üyeler yazacak cevap bulamadığında aramızdaki tartışmayı kişisel sataşmaya çevirdi.Bu hoşuma giden bir durum değil.
Zaman zaman az da olsa herkesin(benim de), düştüğümüz bu kişisel vurgu(bel altı) polemiğe girmemek en doğru olanı. Kişinin hatası, edinimleri olan fikirlerden gelir. Esasen fikirlerin yanlışlığı kanıtlanmalıdır. Binlerce farkılı fikir ve ona inanmış insan ve guruplar vardır.

Alıntı:
Not 2:Benim gözümde sadece "insan gözlüğü" var..karşımdaki insanın neyi nasıl düşündüğü,hangi mezhebe,inanca bağlı olduğunu umursamam.O yüzdendir ki dostlarım arasında alevi,sunni,koyu chpli,koyu akpli hepsinden vardır.
Dostum, "Benim gözümde sadece "insan gözlüğü" var" deyimini, "Benim gözümde sadece "insan hakları gözlüğü" var" şeklinde düşünmek daha doğru. Diğerisinde, karşı tarafın, "ben de insan gözüyle bakıyorum" deme hakkı doğuyor. "İnsan gözlüğü" kişisel, "insan hakları"(bilimsel olan) gözlüğü evrenseldir.