Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Sitemizin Ozanları
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 31.07.2012, 14:49   #2
sivaburs
Usta Yiğido

sivaburs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaburs Şuan sivaburs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.03.2016 23:10

Tecrübe Puanı: 1676 sivaburs COK SEVILEN BIR KISIsivaburs COK SEVILEN BIR KISIsivaburs COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Sitemizin Ozanları

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sen beni henüz tanımıyorsun. Ben haklı olandan yüz kez de bin kez de özür dilerim. Bin kez olsa da insanı yüceltir Erdemdir. Oradaki sözlerim zaten özürdü. Neyse madem ki duymak istiyorsun Bin kez ÖZÜR dilerim. Zira sen iyi bir insanısın. Arakadaşlığımız yok ama öyle gözüküyorsun.

Geçmişe sünger çekilmeli ama, bence ilkeler de konulmalı bu konuda.

Mesela:
1- Hiç kimse kimsenin değerlerine hakaret edip küçümsememeli. Ancak herkes doğru bildiğini söyleyebilmeli. Doğru olan da budur.

2- Fikirlerin farklı olmasından daha doğal daha gerçek hiç bir şey yoktur. Fikirleri farklı diye hiç kimse kimsenin kişiliğine de hakaret etmemeli.

3- Yöneticilerin de fikirleri farklı olabilir. Hatta o fikri destekler de gözükebilir. Ama değerlere ve şahsa hakaret söz konusu olduğunda en ufak bir taviz vermemelidir. Bunu beceremiyorsa yönetimi bırakmalıdır.

4- Yazılan yazılar, alıntılar silinmemelidir. Yine aynı gerekçe; küfür ve hakeret olmadıkça. Küfür ve hakaretin ne olduğu bellidir.

Misal veriyorum: "Dinde, ahlakta, milli meselede doğru olan şudur. Şu şekli ise yanlıştır" demek hakaret, küfür değildir. Kişinin yanlışı/doğruyu paylaşımıdır.

5- Küfür ve hakaret en ağır cezayı görmeli sürekli banlanmalıdır.

Tabi bunlar benim görüşlerim.

"Neye ve kime" ölçüsü çok basit bence. "İnsan yararına, dostluğa, kardeşliğe, göre", "fikirler farklı olabilir ama bu insanlara dayatmaya yol açmamalıdır"a göre, "demokratik duruş"a göre... Ölçü bunlardır. Yanlışmıyım?

Nejmeddin bey az üzülmedi bu forumda. Aşağılamalar oldu, o sürekli alttan aldı. Siz forumda yoktunuz. Geçmişe yönelik yazıları okursanız ne denli insani gayretler gösterdiğini görürsünüz. Tüm demokrat kişilere aşağılama oldu. Ayrıntılara girip tazelemek istemiyorum.

Hiç çok görmeyin bu tavrı. Belki bunlar olmasaydı sizin devreye girmeniz bir çözüm aramamız da vaki olmayacaktı. Olaylar kilitlenince diğer demokratik çözümler de aranılır. Şiddete baş vurmadan küsüp ayrılmak ta bir demokratik yöntemdir. Anlayışla karşılayın.

Aynı fikirdeyim. Saygı bizden.

Yönetime Not: Bu başlık altında metin yazılarının hoş olmadığı söylendi. Sadece bu "forumdaki sorunları içeren kısım" alınarak başka isim altında toplanabilir.
Tamamıyla katılıyor, teşekkürle birlikte altına imzamı atıyorum.