Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Bu forumda bilgeç geçinen duman_58 arkadaşımız, büyük çoğunlukla yanlış ve eksik bilgiler sahibidir. Buna rağmen ve bu haliyle de her konuda ahkam kesmekten kaçınmamaktadır. Bu yüzden de yorumlarında, tanımlarında, açıklamalarında çoğunlukla yanlış yapmaktadır.
|

Bilgeç geçindiğimi, yanlış ve eksik bilgiler sahibi olduğumu, ahkam kestiğimi ve yanlış açıklamalarda, yorumlarda bulunduğumu iddaa ediyorsun. Güzel.
Senin dürüst olmadığını nerden anlıyorum biliyor musun. Bir konu açıyorsun fakat başlangıçta önce kişiyi karalıyorsun. Hayır yani neye göre karalıyorsun, kendini üst sınıfta zannediyorsun herhalde. Sana göre sen temizsin ama karşıda ki kişi her kötü sıfata layık.
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
İlk cümle:
"Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir."
1- Burada neyi anlatmaya çalışıyorsun?
2- Böyle bir görüş doğrumudur? Halen savunuyormusun?
|
Ayrıntılı ayrıntılı yazacağım tekrarlamak istemiyorum. Bir okuyuşta anlaman dileklerimle sivaslınet:
1- Burada şu var: Sen bir insana "tembel" dersen karşıda ki de "sanki sen çok çalışkansın, asıl tembel sensin" der(diyebilir). Ama gerçekte, iki kişiden birisi diğerine göre daha çalışkan diğeri ise daha tembeldir. Peki gerçekte kimin daha tembel olduğunu bilebilir miyiz, testlere(belki onlarca test belki de milyonlarca) tabii tutulduktan sonra anlaşılabilir. Anlaşıldıktan sonra "kardeşim haklısın, sen benden daha çalışkansın, ben sana göre daha tembelim." diyebilir.
Sen bir kişiye "cahil" dersen karşıdaki de sana "asıl sen cahilsin" diyebilir. Gerçekte kimin daha cahil olduğunu anlayabilir miyiz? Eğer "cahilliğin", yukarda bahsettiğim "tembellik" testleri gibi kimin cahil olduğunu anlayabileceğimiz aşamaları varsa anlayabiliriz.
Ne dedik, milyonlarca seçmen var dedik. İnsanları tercihlerine göre yargılamamak lazım bence. A partisi daha uygun gelmiştir onu tercih etmiştir. Sanada B partisi uygun gelmiş olabilir. Ama karşıdakine sen A partisine oyunu verdin, A partisine oyunu verenler "cahil"dir diyemezsin. Eğer bölye diyorsan milyonlarca seçmen var herkesi cahillik sınıfına ayıracaksın ondan sonra bakacaksın gerçekten A partisine verilen oylar cahillerin oyu mu?
Eğer böyle değilse, insanlara tercihleri yüzünden "cahil" diyenler büyük bozguna uğrarlar. Belki gerçek "cahil" kendileri olur. Bunu test etmeden yada ölçmeden kimse bilemez.
2- "Sana göre diğer insanlar cahildir. Diğerlerine göre siz cahilsinizdir." Bu iki cümle kesin bir yargı değildir. Yani "sana göre diğer insanlar cahil olmayabilir". Bu iki cümleyi yukarda anlattığım gibi anlaman gerekir.
"Sen böyle düşünürsen, karşıdaki de böyle düşünür" düşüncesi var yukarıda. Tam tersi de olabilir, karşıdaki senin hakkıda böyle "düşünmeyedebilir."
2numarayı 1numarada anlattığım tarzda ki
görüşüm bana göre doğru, savunuyorum.