Alıntı:
Her Osmanlı padişahı tahta çıktığında bir önceki padişahın gözdeleri cariyeleri ve onların çocukları öldürülürdü. Tahta çıkma töreni yapılırken sarayın arka bahçesinden de o tabutlar sırayla çıkardı.
Yok hayır diyecekseniz , ben o diziyi seyretmiyorum ama geçen fragmanında gördüm. Kanuni ,oğlu Mustafayı boğduruyordu.Okumayı ,araştırmayı sevmiyorsanız , o diziye bir bakın. Osmanlı tarihi büyük zaferlerle birlikte ,bunun gibi vahşetlerle doludur.
|
Bugünün şartlarıyla Tarihe bakmak yanlış olur Sen sevmediğin için bu durumu görmezsin.
Devletin bekası için Gerekirse kardeş katline izin vermiştir Bu durumu şimdiki şartlarda anlayamazsın Günümüze dönelim bir an Ülkede terör var ama biz teröristleri besliyoruz Osmanlı ne yapıyor ülkenin bütünlüğü için gerekirse kardeş katline izin veriyor bu yönden bak devletin bekası için.
Mustafa olayı ayrıdır Hürem sultanla ve Vezirin yüzündendir o yüzden orda hazindir ama genele suçlamak yanlış olur.
Senden istediğim ben okudum Rahmetli Yılmaz Öztunanın Türkiye Tarihi isimli kitabını okuman Türklükle alakalı,ilk türk devletlerini,Selçukluyu ve Osmanlıyı çok iyi anlatıyor Yukardaki yazdığın Cariye ve Kardeş katlinide açıklıyor o yüzden ezberi bilgiyle düşmanlıkla Tarihini kötüleyemezsin

Ötüken Yayın evi Yılmaz Öztuna Büyük Türkiye Tarihi