Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 18.09.2012, 21:12   #117
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 535 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
Osmanlı'nın cumhuriyetten önceki dönemleri eleştiriliyor ben de diyorum ki biraz da cumhuriyet kuruluş ve sonrası devri düşünce ve eleştirilerinizi yapın da istifade edelim..
Sn LeAdri, arkadaşın biri "osmanlıda ırk ayrımı yoktur kültür zenginliği vardır "dedi. Ben de hayır sanıldığı gibi değil deyip Türklerin durumunu ve bununla ilgili tarihi bilgileri paylaştım.
Burada Osmanlının büyük bir devlet olduğunu inkar etmedim. Karşılığında , bir sürü cilt kitabın resmi belge olarak sunuldu.Aksini ispat ediyorsan belgeni sunarsın.Bu kadar alenen bilinen bir durumu inkar etmeye çalışmayı anlamış değilim.
Burada şu dense daha mantıklı olmaz mı?

"Bu konuyu bilmiyorum araştırıp okumam gerekli. Velevki doğru olabilir ,ama her devrin yanlışları ve doğruları vardır"
Israrla yalan konuşuyorsun demenin bir mantığı var mı?

Cunhuriyet döneminin hataları varsa ,yazarsınz belgeleriyle doğruysa" evet haklısınız bu hatadır "derim değilse kendi sunacağım belgelerle çürütmeye çalışırım

Alıntı:
Beni tanıyanlar bilir.Kesinlikle hiçbir şekilde muhataplarımı din,dil,ırk gibi ayrımlar yapmam.Bir meslektaşım,bir öğrencim de "ben kürt,türk,alevi,sunni,fakir,ze ngin vb olduğum için beni sevmiyor bana ayrım yapıyor" desin bırakırım mesleği..
İnsan müslümanlığını da istediği gibi yaşar saygı duyarım.Ancak İslama aykırı olan bir durumu,normalmiş gibi gösterme varsa işin içinde ben uyarımı yaparım.Kendisi yine nasıl inanıyorsa devam eder..
Doğrusu budur. İşinizi yaparken karşınızdakinin, dili,dini,cinsiyeti,ırkı vs .sizi ilgilendirmez. İşinizi iyi yapmanızdır önemli olan.
İslama aykırı durum, kendi hayatınızda alacağınız kararlarda göz önünde bulunduracağınız bir durumdur. Herkesin sizin gibi davranmasını ve düşünmesini bekleyemezsiniz. Kendini otursun sorgulasın diye bir önyargıda da bulunmanız abesle iştigaldir.

Alıntı:
Bir ayrıntı,mesela ben Divan Edebiyatını çok severim.İnanılmaz bir deryadır.Ama anlayamıyorum,okuyunca ne okuduğumu görmüyorum.Gördüğüm, böyle bir güzellikten,tarihten koparıldığımdır.Bunu yapanlar da belli.Ve bence eleştirilmeyi hakediyorlar.Cumhuriyetin batmasına gerek yok.
Cumhuriyetin getirdiği dil yenilikleri ile büyümek divan edebiyatını anlamaya engel bir durum değil. Yeter ki bu konuda istekli olun. Biraz gayret yeterli. Eğitimci olduğunuzu çıkardım yazdıklarınızdan. O zaman diğerlerinden daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Ben eğitimci değilim ama divan edebiyatından anlarım.Bir divan şiiri okuduğumda çok rahat anlamını çıkarabiliyorum. Tabi arada bilmediğim şeylerde olabiliyor onu da ya cümlenin gidişinden ya da sözlük yardımıyla anlamlandırabiliyorum.