Cevap: Hadislerin Kur'ana arzı ve.....
Bahsettiğiniz cemaatin benim hakkımda söylediklerinden dolayı, kendilerine teşekkür etmem gerekiyor, neden mi? Şükürler olsun yolumun kur'an yolu olduğunu bana hatırlatmış oldular. Bundan dolayıda ziyadesi ile memnun oldum.
Yok eğer benim yazılarımı tasdiklemiş olsalardı, doğrusu kendimden şüphem olurdu.
Hadisler konusuna gelince. Benim hiç bir doğru bilgiyle aram kötü değildir. Yeter ki içinde hurafe ve yanıltıcı bilgi olmasın. Bakın peygamberimiz hadis konusunda neler söylemiş.
Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.
Tirmizi, Es Sunan, K. İlm 11
Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve “Yazdığı-nız şey nedir?” dedi. “Senden işittiğimiz hadisler” dedik. Hz. Peygamber: “Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.”
El Hatib, Takyid 33
İşte ben peygamberimizin gerçek ümmeti olmaya, bunlara dikkat ederek ulaşacağımıza inanıyorum. Yine peygamberimiz ne demişti hatırlayınız. Ben söylemediğim halde, bu peygamber sözüdür diyenler, cehennemdeki yerini hazırlasınlar, dememiş miydi peygamberimiz?
Peygamberimizin sünnetini takip etmek isteyen, onun adına uydurulan yalanları çok iyi araştırmalıdır. Ehlibeytin izinden gittiğini söyleyende, hadis nakli konusunda çok dikkatli olmalıdır. Yoksa peygamberimize iftira atan konumuna gelen birisi olmak ister miyiz?
Rabbim yardımcımız olsun. Din Allah ın dini olmaktan o kadar uzaklaştırılmış ki, doğrular yanlış, yanlışlar doğru kabul görür olmuş.
Saygılarımla
|