Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt?
Sn Networker; arkadaşımıza bunları sayfalarca anlattım. Bakın bir iletimde aynen şunları yazdım:
Ama anlaması mümkün değil. Zira beyni dinle uyuşturulmuş bu nedenle düşünmesi , sorgulaması zaten mümkün değil, söylenenleri olduğu gibi kabul etmek zorunda. Bizim zamanımızdaki eğitimcilerden hangi görüşte olursa olsun ,bizler çok şeyler öğrenmiştik. Şimdi çocukları teslim ettiğimiz eğitimcileri görünce inanın içim sızlıyor.
|
Sayın Nene-Hatun,
Mutlaka yapılan bir aksiyonda beklenmeyen etkiler veya tasarlanan sonuçlardan farklı şeyler çıkabilir. Ancak öncelikle amaçlara bakmak ve bütünün içinde bir bileşeni (harf devrimini) ona göre sorgulamak gerekir.
Din afyondur sözünüze şiddetle katılmadığımı belirteyim. Afyonlaştırılmış din sözü daha doğru olacaktır. Özellikle gücün ve rahatlığın getirdiği bir etkide var.
Bu felsefik bir konu, din ile bilim arasında ki ilişki uzun uzadıya tartışılan bir konu. Ancak bu bağlamda basit bir çıkarım ile bağnaz katolik bilim adamı çıkmamasını veya Pakistan'ın atom bombası yapan Ahmedi Tarikatı mensubu olduğu iddia edilen Abdusselam'dan bir araştırma geliştirme beklememesi gerekiyor. Yani tüm bilim adamlarının Ateist olmasını beklerdik. Konu neye inandığın değil bilime ve yeniliğe bakış açısı.
Yeniliğe açık isen, araştırıyorsan ve çalışıyorsan oluyor. Akıllı millet vs safsata, çalışkan ve idealleri peşinde koşan milletler var bilimde ileri gidiyor. Yani özellikle halka hizmet (insanlığa) hakka hizmettir anlayışında bir dine mensup insanların daha fazla çalışması lazım.