Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.09.2012, 08:33   #184
Networker
Yeni Yiğido

Networker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Networker Şuan Networker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2012 12:23

Tecrübe Puanı: 0 Networker FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Veya daha iyi anlaşılması için şu şekilde sorayım. Bir şeyin evrensel olup olmadığı kişiye/kişilere ait görüş veya fikirle mümkünmüdür?

Buna sağlıklı cevap verebilmek, ancak, evrensellik nasıl olur tanımını yapmakla mümkün.
Bunul felsefi bir soru olarak algılıyorum. Benim düşüncemdir. Bu tam doğru olduğunu anlamına gelmiyor. Benim böyle düşündüğüm anlamına geliyor. Bunun matematiksel bir modele sokup sayısal bir ispati olmayacak sosyal bir yorum olduğu açıktır. Mantıksal ve felsefi deliller ile bir temel oluşturulabilir. Ancak bu derinlikte bir iddia ile söylemedim bunu. Daha yalın bir çıkarım yaptım.

Aslında burada kaçırdığım bir nokta mı var onu düşünüyorum ? Bir konunun x, y, z olması kişinin görüşü ile mümkün değildir ama kişi bunu iddia etmekte veya çıkarım yapmakta hürdür sanıyorum.

Islam'ın hitap ettiği kitle itibariyle tüm insanlar. Dil, ırk, çoğrafya farkı gözetilmiyor. Bu bakış açısı ile evrenseldir (global, cihanşümal) diye belirttim.. Hitap ettiği kitle veya talep edecek kitlede aradığı özellikler şu olursun müslüman olamazsın demediğinden yola çıkıyorum.
Networker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla