29.09.2012, 12:14
|
|
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
|
Cevap: Köşe yazıları paylaşımları(Urumçi)
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Yine başa döndük. Sana bunları anlatmanın imkansız olduğunu biliyorum. Ama hiç olmazsa yazdıklarımı belki kararsızlar okur diye yazıyorum.
Bunu bana soruyorsun. Değil kalan %50, %1 dahi olsa, var olan yönetim onların muhalefetini dikkate almalıdır. Kötü yönetimi burada anlatmaya kalksam 10 sayfa bile yetmeyecek. Anlatanlar ne olduki, ya ekonomik olarak susturuldu, yada içerde.
Anlamamışsın. Bir daha söyleyeyim. O veya şu belirliyor diye bir isim koyamayız. Aklına gelen tüm bireyler, kurumlar söz sahibidir.
İşinize gelmeyince, "haksızlığa karşı susmak müslümanlık değildir" diye ayet, hadis gösterirsiniz.
Sana göre öyle. Düşünen bir insana göre ise, vergisini veren her zat hesap sorma hakkı vardır. Hatta susarsa insan değildir.
Kırmızıladığım zihniyet sana ait köleci zihniyettir. O artk orta çağda kalmıştır. Söylediğim gibi vergisini ödeyen her bireyin demokratik düzende hesap sorma hakkı vardır. Bir cumhurbaşkanının, bir başbakanın, bir valinin ne kadar hakkı varsa, bir asgari ücretlinin de o kadar hakkı vardır.
Efendi, köle zihniyetini hortlatmak isteyen sizlersiniz. Gelişen bilim tarihi buna izin vermez.
|
Demokratik yollar vardır tepki göstermek için,haksızlığa karşı bağırmak için.Elinde silahın var diye,kafana göre iktidarları indir.Olmaz o iş!
|