Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Büyük şehir hayal oldu
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 10.10.2012, 19:49   #15
58MUAMMER58
Yasaklı
NO AVATAR

58MUAMMER58 Şuan 58MUAMMER58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2016 18:11

Tecrübe Puanı: 0 58MUAMMER58 FAZLA SÖZE GEREK YOK58MUAMMER58 FAZLA SÖZE GEREK YOK58MUAMMER58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Büyük şehir hayal oldu

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Biraz teknik ve mantıklı da düşünmek gerekiyor.

Galiba lokomotifi yöneticiler, vagonları da Sivas halkına benzettiniz. Şimdi size soruyorum. Lokomotif lux oldu da vagonlar dökülmüş durumda.. Ne olacak?

Belli bir mesafeden sonra raydan çıkacaklar.

Bilinçli birlik ve beraberlik demiştim geçmiş iletimde. Asıl üretmi gerçekleştirecek Sivaslı. Kendine layık milletvekili ve belde başkanını seçecek yine Sivaslı. Vagonlar(halk) lux olamazsa, o bilinçle layık olduğu seçeceği yönetici de döküntü olacaktır. Ayrıca bilinçli halkın birlik ve beraberliğinin yenip yapamayacağı hiç bir şey olamaz.

Sonuçta, halkın bilinçli/kültürlü olması kaçınılmaz.

Sık sık Kayseri'yi misal veriyorsun. Kayseri halkının Türkiye genelinde çok bilinçli bir esnaf anlayışı var. Her şeyi birliktelik ve dayanışma bilinci ile hallediyorlar.
lokomotif vagon benzetmesini sizin anladığınız anlamda dememiştim sivasa yatırım yapacağım diye çay fabrikası kurmanın yada iplik fabrikası kurmanın bir anlamı olmaz eğer bölgemizde pamuk yetişmiş olsaydı fakat iplik fabrikası olmasaydı vagonumuz var fakat onu taşıyacak lokomotifimiz yok derdim şeker fabrikası Lokomotif şekerpancarı tarlaları Vagon bu anlamda demiştim sivasımın başka şehirlerle kıyaslanmasını hiç sevmeyen biriyim benim için sivas bölgede ısırgan otları dikenlikler içinde kardelen çiçeği gibi benim için fakat örnekleme yapmam için kayseri uygun olduğu için kıyasladım onuda şunun için kıyasladım yatırım yapılmadığından bahsediyoruz sabiha hanım işinsivasdaki insan profili tarafını söyledi katılıyorum bem siyasi tarafındanda bakıyorum 7 yabancı yatırımcı olsanız türkiyeye yatırım yapacaksınız kayseri yada sivası düşünüyorsunuz her2 şehirdede aynı şartlar var nereyi tercih edersiniz ?bu şartlarda kayseri tercih edilir demek istediğim kalkınmada öncelikli illerde sivasa daha çok kolaylık yapılmalı arsa konusunda vergi konusunda vs onun için kayseriyi dedim büyükşehir olmamamızın nedeni yanlış kıyaslama ve nüfus sayısı sivasın nüfusunun neden azaldığını saydım kapatılan fabrikaları yapılmayan tesisleri neticede bunları ben yapmamazlık yapmadım ben kapattırmadım birileri kapattı yada yapmadı o birilerinede bu şehirin insanı çok büyük destek verdi bunları dile getirmeyelimmi sorgulamayalımmı ?bunları dile getirmek kavga çıkartmak anlamına gelmemelidir şahsi çıkarım yok kimseden dediğim şu 90 bin nüfuslu mardinin 150 bin nufuslu tekirdağın büyükşehir sıfatıyla anılması 350 bin nüfuslu sivasımın sadece hayalini görmesi komik VE ağır geliyor nüfusumuz az ondan olmadık deyip işin içinden çıkmak kolay yol artık geçmişe takılıp kalmamak bundan sonrasına bakıp ne yapmalıyızda sivasımızın nüfusunu artırıp önce büyükşehir sonrada bölgenin incisi yaparız buna kafa yoralım diyorum istemeden kırdığım üzdüğüm incittiğim değerli hemşerim varsa hepsinden tek tek özür diliyorum
58MUAMMER58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar 58MUAMMER58'e Teşekkür Ediyor...