Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Trabzon Ekmeğine Rakip Oldu
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 31.10.2012, 18:25   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 944 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Trabzon Ekmeğine Rakip Oldu

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Sadece Kadınların Çalıştığı Fırın, Trabzon Ekmeğine Rakip Oluyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sadece kadınların çalıştığı çarşı fırınında üretilen köy ekmeklerine vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Birçok sektörde görmeye alıştığımız kadınlar, Türk halkının yemeklerinin olmazsa olmazları arasında olan ekmek yapımına çalışıyor. İlçe merkezinde bulunan bir işletmeye ait fırında, ekmeğin hamurunun hazırlanmasında, bazlama ve pişirme işlemine kadar tüm işlemlerini fırında çalışan 5 kadın yapıyor. Günde yaklaşık 400 köy ekmeğini pişirerek satış sunan kadınlar, ateş karşısında çalışmanın zor olduğunu söylüyor.

İşletme sahibi Oğuzhan Özer, "20 senedir fırıncılık yapıyorum. Çocukluk zamanımızda olan köy ekmeklerimizin memleketimize yenilik olarak köy ekmeği üretimine başladık. İlk önce yeni bir fırın yaptık ve üretime geçtik. Ekmekler hijyenik ortamda ve doğal üretiliyor. Amacım Suşehri’nin özü olan köy ekmeğini Türkiye’ye tanıtmak. Karadeniz'in Trabzon ekmeği varsa İç Anadolu'nun da Suşehri ekmeği var. Şubelerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz." dedi.

Saklama koşulları hakkında bilgi veren işletme sahibi Özer, "Buzdolabında rahatlıkla uzun süre saklayabiliriz. Fırından yeni çıkmış gibi taze olma özelliğine sahiptir. Buzdolabından çıkartıp, ısıttıktan sonra fırından yeni çıkmış ekmek gibi taze şekilde tüketebiliriz. Bu özellik ise yörede çıkan Kösedağ suyun, su değirmeninde üretilen yöreye özgü karabuğday unu ile ev mayasından kaynaklanıyor. Bu yüzden lezzeti ve tadı diğer ekmeklerden farklıdır. Talep olması halinde kargo ile şehir dışına gönderebiliriz." şeklinde konuştu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...