Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 30.11.2012, 10:17   #4
halukgta
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR
 
halukgta Şuan halukgta isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.08.2016 12:35

Üyelik Tarihi: 13.10.2011
Mesajlar: 304
Tecrübe Puanı: 533 halukgta FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Maun Suresi ve Dikkat Çekici Uyarıları.

Dini yalanlamak ben inkar ediyorum, kabul etmiyorum demekle yalnız olmaz. Kur'an bütünlüğündeki ayetleri düşünün lütfen. Ayetlerin anlamlarını değiştirenlere, ayetleri görmezden gelenlerede Allah inkarcı diyor.

İşte bizlerin yaptığıda budur günümüzde. Ayetleri gördüğümüz halde, beşeri itikatlara delil olsun diye birçok ayetin hükmünü görmezden geliyoruz. Birkaç örnek vermek isterim.

Allah şefaat tümden bana aittir dediği halde, bizler başka şefaatçiler edinmiyor muyuz?

Allah Kur'anın ipine sarılın, sizi doğruya ulaştıracaktır dediği halde, bizler yalnız Kur'an ile olmaz diyerek, başka kaynaklara yönelmiyor muyuz?

Allah Kur'an da biz herşeyden nice örnekler verdikki anlayasınız, biz kitapta hiç bir eksik bırakmadık, hükmüme kimseyi ortak etmem dediği halde, bizler Kur'an özet bilgidir herşey yazmaz, her konuda açıklama yoktur, hükmü olmayan konularda peygamberimiz hüküm vermiştir demiyor muyuz?

Buna benzer okadar çok ayetin üstünü örtüyor ve görmezden geliyoruz ki, saymakla bitmez. Bir ayeti dahi görmezden gelen, iman etmemiş demektir. İşte bu insanlar Allah katında inkarçıdır ayetleri yalanlayandır. Çünkü sorduğunuzda şöyle diyorlar apaçık ayet karşımızda durduğu halde.

Sen onun asıl anlamını bilemezsin, onu veli insanlar anlar ve bizlere iletir. Gerçek anlamı gizlidir. Allah veliler edinmeyin gerçek veliniz benim dediği halde, inatla bunun tersini yapanlar, elbette ayetleri inkar edenlerdir.

Saygılarımla
halukgta isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla