Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 04.02.2013, 18:21   #1636
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 539 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Sayın pusula_58 bu yazıyı Hakan Çelik yazmamış .Böyle bir yazıyı kaleme almadığını kendisi açıkladı. Bu tip yazılar şunun bunun adıyla ya da isimsiz internette senelerce dönüp durur. İnsanları birbirine düşürmek adına yapılıyor sanırım. Bu tür yazılarla soruna çözüm sunduğunu sananlara şunu söylemek lazım. Bütün Türkler, araplar, çerkezler çok mu namuslu ahlaklı? Yukarıda sayılan şeylerin hiç birini yapmıyorlar mı? Devletin hiç mi hatası yok. Bu tip konularda hep verdiğim örnekler vardır.Burada yinelemek isterim.

Bu ülke de türban sorunu yoktu yaratıldı. Bir başlıkta yazmıştım. Üniversite yıllarımda yeni yeni başlamıştı olaylar saf gerçekten laik düzenle sorunu olayan inançlıların daha doğrusu kızların sınflardan çıkarılması ,vizelere sınavlara alınmaması .Bu kızlar ,dışarda belki de müslüman bile olmayan, amaçları devletin temelini kökünden yıkmak olan radikallerin önüne atıldı. Belki bir nesil kaybedecekken nasiller kaybettik . Dindar ve kindar nesillerimiz oldu.

Trabzon'da bir rahip öldürüldü. Burada bir insanın ölümünün haklılığını söylemek istemiyorum. İnsan öldürmenin hiç bir haklı gerekçesi yoktur. Ama yörehalkının anlattığı şu:
Rahibi defalarca uyardık yoksul ve kimsesiz çocukları incil içinde paralarla kandırıp,Yunanistan da belli bir süre eğitip yurda sokuyordu. Sonuçta ne oldu biri çıkıp vurdu. Şimdi insanın şunu sorası geliyor. Neden benim senin çocuğun değil de sahipsiz olanlar.

İşte tıpkı türban da olduğu gibi devletin sahip çıkamadığı bir kesim daha.

Kürt olayında. Eğer bir çocuk çocukken evleri yakılıyor ,gözü önünde ebeveynleri dövülüyor , götürülüyor belki de hiç dönmüyor ve cesedi bile bulunamıyorsa , bu çocuğa bu olayın haklılığını anlatamazsınız.Alın size bir kindar nesil daha.

Tvlerde zaman zaman bölge yatılı okullarını anlatan belgeseller yayınlanıyor onları izliyorum. Bir sürü çocuk ve ailesinden binbir zorlukla izin almış özellikle kız çocukları. Hepsi hayatından memnun. Söyledikleri en acı şeyse şu:
Biz burada hiç görmediğimiz şeyleri yiyiyoruz ,3 öğün yemek yiyebilyoruz. Evde yiyebildikleri sadece makarna o da tek öğün ve bulabilirlerse.

Bunun sorumlusu kim?

Yine doğu beyazıtlı bir arkadaşımdan dinlediklerim . Burada insanlar yaylaya çıkıyorlar zamanı gelince .Eğer yaylaya çıkarlarsa jandarma hayvanlarını öldürüyor, çıkmazlarsa pkk .

Arada kalan halk ne yapsın.?

Bu örnekler her konuda çoğaltılabilir. Sen devlet olamazsan kapıda bekleyenler onları ağına düşürecek ve hiç biri iyi niyetli değil o kapıda bekleyenlerin.

Bu onların kabahati mi? Amerikası avrupası çıkarları böyle gerektiği için yapıyorlar bunları. Onlara hiç kızmıyorum devlet ol adam ol yaptırma.

Birine diyor ki ;sen inançlı olduğun için bunu sana yapıyorlar .Sanki bu ülke dini onlardan öğrendi önceden dini yaşayamıyorlardı

Diğerine diyor ki; sen kürtsün diye bunlar sana yapılıyor. Oysa ilmiyorlar ki bu ülke de yaşayan herkes haksızlıklardan fazlasıyla payını alıyor.

Sonuç olarak sen vatandaşına sahip çıkmaz sosyal ve ekonomik adaletisağlayacak ve buna paralel olarak hak ve özgürlükleri güvence altına almazsan bir sahip çıkan bulunuyor.

Buna uygun bir söz de TBMM de yazar.

"Adalet mülkün temelidir"

Yani adalet devletin temelidir. Devlet olacaksan önce adaletli olacaksın.

Dipnot: Mülkün eski Türkçe de iki anlamı vardır.

- Gayrı menkul yani taşınmaz mal

diğeri ise ;

-Devlet'tir

Burada kullanılan anlamı devlettir .Mülkü mal anlamında alanlar olabilir diye belirtmek gereği duydum.