Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.02.2013, 05:47   #1639
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 767 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Sayın Aktassa, bir yazı veya fikir ilgi çekip okunduğunda veya irdelendiğinde mantık kullanılmalıdır. Ki, bu özelliğin sende yeteri kadar var olduğunun eskiden beri farkındayım.

Ben de bu gibi yazıları okurum. Ama mantığıma uymayan yönleri mutlaka sorgular, araştırır, ayıklarım.

Şimdi bu yazıyı net'e düşürenlere sormak lazım:

1- Atatürk veya İnönü konuşarak anlaşmaktan aciz insanlarmıydı da, birbirlerine çiçekle, böcekle mesaj veriyorlardı.

2- Yine Atatürk'ün sözünü ırkçılık amacıyla çarpıtanlara şunu da sormak gereikir; Kendisini Kürt, Ermeni, Çerkez vs. gibi görüpte, bu coğrafyada yaşayan insanlarla kardeşçe yaşama niyetinde olan insanlar, kendisini Türk gibi hissetmiyorsa, hissedemiyorsa ne yapılmalı?

3- Bir insanın kendini Türk gibi hissetme hakkı varsa, diğer insanların da kendisini Kürt, Ermeni, Çerkez gibi hissetme hakları var mıdır?

Elbette bu sorulara iki türlü cevap verilecek.. Birincisi bize nasıl ezberlettilerse o şekilde.. İkincisi ise mantık(ilkeli) kullanarak. Hangisini tercih etmeliyiz?

Not: Benim öncelikli her hangi bir etnik takıntım yok.