Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.02.2013, 09:27   #185
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 694 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

Sayın Muammer Abi ( benden büyüksünüz, hürmeten)
Burada eleştirilerimi dikkatle okuduysanız şu süperdi de ürgüp batırdı demedim.
Sami aydının da eksikliklerini yüzüne vurdum. Benim üzüldüğüm nokta hala sivasın köy-kasaba olmaktan çıkamayışı yani sizinki ile aynı.
Kaplıca Konusu. Belediye nasıl bir adım atmaya çalışmış da Kültür Bakanlığı olmaz demiş?
Ben turizmin en yoğun olduğu dönemde kaplıcaya gidip de geri çevriliyorsam, ( hala bitmeyen inşaatlardan) ne zaman geleyim, rezervasyon yaptırayım, kapora bırakayım vb. ısrarıma rağmen oradaki görevli, rezervasyon yok, her gün gel sıraya gir diye lakayit davranışta bulunup beni geri çevirirse, kusura bakmayın ama bunun sorumlusu ne iktidardır, ne de öncekilerdir. Orası Sivas Belediye başkanlığı işletmesi ise, sorumluyu uzakta aramamak lazımdır. Belki Ürgüp neyin ne olduğunu bile bilmez ama etrafındaki yardımcı sıfatlı insAnlar neye yardım ediyorlar? Kabul. Ürgüp tek başına milleti takip edemez ama takip mekanizmanı başıboş bırakırsan, bu da senin sorumsuzluğundur. Sami Aydın dönemi mi? O dönemde gitmediğimden oraya birşey diyemem. Belki daha kötüdür. Balıklı kaplıca dünyada eşi olmayan bir yer. El insaf yahu. Hiç mi habersizce gidip denetlemezsin? Hadi o tarz şeyler vicdan gerektirir, sorumluluk gerektirr, belli aralıklarla düzenli olarak git de bari adamlar üzerlerinde baskı hissetsinler değil mi? Demekki o da yok. Örnek vereyim. Alkollü halde araçla giderken karşı şeritten gelen adamın arabasının ortasına vurdunuz. Suçlu alkollü olarak yola çıkan siz misiniz?( Aracın kontrolü sizde) yoksa o yolu yapan karayolları mı?
İstanbulda kaç iş adamımız var? Kaçı sivas sevdalısı ve çok fazla kar gütmeden sivas için yapacakları projeler var mı? Ne yapmışlar Sivas için? Ben bilmiyorum şahsen.
Hükümetin sivas düşmanlığı konusunda haklısınız.
Araçların meydanlarda manken gibi sadece sergilenmesi olayını hala anlayabilmiş değilim. 1 ay, 1.5 ay boyunca ortasında kurdele ile yazın sıcağında, araçlara en ihtiyaç duyulan dönemde bunun yapılmasının mantığını görgüsüzlükten başka sebepte göremiyorum. Neden yazın? Tüm gurbetçiler o zaman geliyor. İşler de o zaman birikiyor ama boşver adam işleri. Reklam olsun da işler hallolur mantığı ile sivasa hizmet yapılmaz. Sami Aydın mı? Onu da sevmem. Ama ben onun döneminde en azından yazın ortasında böyle görmemişlik görmedim. Sadece Sivas Tur yeni neoplan almıştı 2 tane onları sergileniyordu. Sami aydın yapmadı herhalde onu.
Tarım konusunda kısmen haklı olmanızla beraber anlayamadığım. Sivaslı çiftçiye para vermeyen o tüccar, devlet kurumları acaba Sivaslının antepliye kiraladığı, urfalıya kiralatıp işlettiği tarlaların aynı ürününe mi para veriyor?
Adam tarlayı ekmiyor, onun yerine urfadan, maraştan gelen adam çalışıyor, onun ürününe mi para veriyor? Anlayamadım gitti bunu. ( Nedense tarlayı kiraya veren evinde oturan çiftçim de destek parasını çatır çatır evinde yemekle meşgul)

Konya kayseri örneği konusunda ısrarcıyım hala. Sivasa neden o para verilmiyor? Siz kendi halinizle bile kıçı kırık bir bankadan para almadan evvel banka size binlerce sorular soruyor.
Bu parayı neden istiyorsun, ne yapacaksın, bugüne kadar ne yaptın, kimlerle yaptın vb.
Bunu Sivasımız yapabiliyor mu?
Bir de merak ediyorum. Konya'ya ekstradan ne gibi teşvikler verilmiş? Ben yıllardır görmedim. Al sana teşvik olmamış. Yapılan yatırımlar yeni değil. Bu iktidar öncesinde de aynı şekildeydi.

Bu kadar kızmamın sebebi yine sivas. Yanlış anlamayın. Şahıslar gelip geçicidir. Sivas ise benim memleketimdir. Neden en iyisi sivasa yapılmıyora kızıyorum ben.