Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.03.2013, 05:05   #20
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 760 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: En Doğrusu Yazmamak

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şimdi sivaslınet'in açtığı bu konu olsun yada başka arkadaşların açtığı bu tür eleştiri konuları olsun kapatmayız. Ben kapatmam. Ben senin hatanı nasıl görüyor ve uyarıyorsam sende benim hatamı görüp uyarabilirsin. Ha ben konu açmam özelden uyarırım ama bazen arkadaşlar böyle açıyor olabilir, açılabilir.
Konu ne olursa olsun ka-pa-tı-la-maz. Bunu anla artık. O konu buradaki üyelere mal olmuş bir yazıdır. Yeter ki küfür ve hakaret içermesin.

Şunu anlamıyorsun; forumların genel, demokratik içerikli kuralları vardır. Sen burada kişisel forum kuralı uygularsan bu demokratik olmaz. Kişisel olur. Böyle bir kural listesi yoksa sende, en çok reyting alan forumlardan kopyala.

Özelden ikaz et, açıktan et hiç bir şey fark etmez. Hatta yazının altına yaz bir yönetici olarak. Hakaretinden dolayı şu kelimen, şu cümlen silindi de.. Yeter ki demokratik olsun. Ama siz gizli iş yapmaktan zevk alıyorsunuz. Her şey açık olmalı. Dürüstlük budur.

Alıntı:
Diyelim herhangi bir sitede yönetim dedi ki, "D" harfi içeren nick kullanılması yasaktır. İstemiyoruz. dedi. Sen diyebilir misin, "Olmaz kardeşim öyle şey. Bu nasıl iş.." diyemezsin. Ya bu harfi kullanmazsın yada hoşnut olmadığın için üye olmazsın yada siteye girmezsin. Olmaz diye birşey yok.
"D" harfini kullanan bir nick yasaklanamaz. Anlamıyorsun. Bir yöneticinin bir yaptırımı önce mantıksal olmalı. Sonra insani, sonra da kurallı. Sonra da belli birikimi olmalı. Yukarda söyledim forumların GENEL kuralları vardır. Kişisel tatminler için kural konulamaz.

Sen kalkıpta burada bir akademisyenin, belli bir konun uzmanı olan birisinin yazısını silersen kendine güldürürsün. Kaldı ki sıradan bir yazarın küfür hakaret içermeyen yazısı da kendine göre uzmanınki kadar önemlidir.

Alıntı:
Örneğin bir islami konu tartışılıyor, biri de çıkıp "yav boşverin gelin pikniğe gidek" der ise, konuyla alakasız olur mu? Olur. O halde ne olur konuyla alakası olmadığı için yazı kaldırılır. Bu kişiye cevaben başkası da "sen nasıl adamsın biz ne tartışıyoruz sen ne söylüyorsun.." derse ilk kişide ki olduğu gibi konuyla alakasız bir yazı yazmış olur. İlk kişiye ikinci kişi de ortak olmuş olur. Mesela KAOS bana taş atıyor, eğer bende ona taş atarsam konu uzar gider, konu tartışmadan çıkar farklı bir boyut olur, konuyla alakasız yazılar yazılmaya başlanır vs vs...
"Pikniğe gidelim" yazısını da silemezsin. Bunun için birikimin olması gerekir. Belki orada konu için bir ironi değerlendirmesi vardır. Her iletide bir anlam, bir nmesaj vardır. Si-le-mez-sin. Onun notunu üyeler verir. Muhatap olurlar yada olmazlar.

Kısacası bir mod yalnızca hakarat, küfür ve aşağılama varsa o iletideki o kelimeyi veya anlamı bozmadan o cümleyi kaldırır. Altına da neden kaldırdığına dair renkli yazı ile not koyar.

Bir üyenin burada kimliğini açıklama konusuna hiç değinmiyorum. Bu ne etiğe, ne ahlaka, ne insanlığa sığar.

Forumlar, kişilerin üyeler üzerinde kendini tatmin etme platformları değildir.