Alıntı:
Alibaba58 Nickli Üyeden Al?nt?
Bu direniş sadece GEZİ PARKI için değildir.
1-Kutlayamadığımız MİLLİ BAYRAMLAR içindir.
2-Silivri’de hapsedilen ORDUMUZ içindir.
3-Hapisteki AYDINLARIMIZ,GAZETECİLERİMİZ içindir.
4-YURDUMUZU açılım adı altında böldüğünüz içindir.
5-LAİKLİĞİ yok ettiğiniz içindir.
6-HALK AÇLIK sınırında yaşarken,sizlerin milyar dolarla dünyanın en zengin listelerinde olduğunuz içindir.
7-ATAM’a AYYAŞ diyip dil uzattığınız içindir.
8-Dini siyasete karıştırarak DİN SİYASETİ yaptıgınız içindir.
9-Size oy verenler MÜSLÜMAN, vermeyenler GAVUR İZMİR’li olduğu içindir.
10-Şehidimiz KELLE,Terorist başı SAYIN olduğu içindir
11-Çifçilerimiz ANALARINI ALIP GİTMESİNİ SÖYLEDİĞİN içindir.
12-Komşu Müslüman ülkeleri yok etmek için KAFİRLERLE el ele olduğunuz içindir.
13-IRAK’ta binlerce Müslüman katledildi,SESSİZ kaldığınız içindir.
14-2 torba kömür,makarnayla HAYATLARI SATIN ALDIĞINIZ içindir.
15-REYHANLI içindir.
16-Çocuklarınız askere göndermeyip, fakir ocaklara ateşler döktüğünüz içindir.
17-Gençlerimizi DİNDAR ve KİNDAR diye ayırdığınız içindir.
18-En önemlisi artık başımızda senin kulun,halkın olmak istemediğimiz içindir !
|
Tam da bu konuda yorumda bulunmak istiyordum ki, sizin yorumunuzu gördüm. Emeğinize sağlık sanırım sayfalarca yazılan yorumlara cevap nitelikte bir yazı.
Elbetteki bu yaşanan olaylar Taksim de 8-10 tane ağaç için değil. Bir birikim dir bu. Balonunda bir hava alma hacmi vardır fazla hava verildiğinde patlar.
Gezi parkında vatandaş ne yapmış ağaçlarımı kestirmem buraya başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ında oğlunun ortak olduğu AVM yi yaptırmamak için eylem kararı almış ve parkta gönüllü nöbet tutmaya başlamışlardır.
İktidar ne yapmıştır demokratik haklarını kullanan yurttaşlara sanki Yunaninstan'la savaşıyormuş gibi sabaha karşı saat 5 te haksız yere parktaki insanlara var gücüyle faşizanca saldırmıştır.
Ve duyarlı halkta buna sahip çıkıp halk harekatı başlatmıştır. Bugün Fenerlisi, GS lisi BJK lisi Karşıyaka'lıası Göztepelisi birlikte haraket etmişse bunda bir şey var demektir bu kadar cahil olunmaz! Elbetteki sağ duyulu insanlar polise saldırmayın, cam kırmayın kimseye zarar veremyin gibi açıklamalar yapıp afişler asarak yol göstermiştir. Araya sızan marjinal gruplar provakatör insanlar karışabilir bu her zaman olur..! Bence olayların bu dereceye gelmesindeki asıl neden poliisn tutumudur. Polsi karışmasa gösteriler bayram havasında geçecekti belki bu kadar da büyümeyecekti.
Sonra başbakanın çıkıp meydan okurcasına söylemler söylemesi yangına körükle gider gibi.. olayların dadaha artmasına neden olmuştur, etki tepki yaratmıştır. Başbakan sadece yüzde 47 nin başbakanı değildir, tüm toplumun hizmetindedir ve her vatandaşa eşit mesafede olmalıdır. Bir başbakana yakışır konuşma şekli değil sanki sokakta normal bir vatandaş ağzıyla söylenen sözler gibi. Umarım ki iktidar bundan bir ders çıkarır, her şeyi ben bilrim benim dediğim olur inadından vaz geçer, demokrasiyi sadece kendi çıakrları için kullanmayıp, evrensel normlara uygun bir demokarasi anlayışıyla yoluna devam eder. Bu inatçılıktan kim ne kazanmaış kime ne fayda getirmiştir iyi düşünülmesi gerekir.