Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.06.2013, 19:06   #159
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1325 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ.

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Evet "insan gibi" olmak otoritenin istediği insan olmak, "yasal yollar" ise yine otoritenin yasalarıyla hareket etmektir değil mi? Yasaların nasıl çalıştığını da görüyoruz günümüzde..

Kaldı ki insanlar on yıldır insani ve yasal yollarla sesini duyurmaya çalıştı. Kim duydu? Duymayı bırak, yatak odamıza, yediğimize içtiğimize, oturuşumuza kadar karışıldı. Yapmayın etmeyin denildi duyulmadı. Duyulmadığı gibi ayyaş, çapulcu, tinerci olduk.

Artık sandığın demokrasi olduğuna çocuklar da inanmıyor. Demokrasi, sandıkla birlikte top yekün demokratik kurallara uyumdur.
Otorite eylem yapma yerlerini ve şekillerini belirler..O zaman herkes kafasına göre bir yerde ve kafasına göre bir şekilde protesto yapsın..Çıkmış sokağa dan dun elinde tencere tava..Senin en başta beni bu pis gürültü ile rahatsız etmeye hakkın yok..Benim haklarımı taciz ederek hak arayamazsın..Bu yüzden otorite belirli yerler seçer oralarda yaparsın!
Ben herkesin medeni protesto hakkına saygı duyuyorum ama Gezi Parkı protestocularının samimi olduğuna inanmıyorum..Bu ülkede 90 yıldır özgürlük yok ki..Niye sustun bugüne kadar?Mesele,temelde yasakalrın olması değil,yasakalrının kendilerine dokunmasıdır..Bunun üzerinden de sivil bir darbe girişimi yapıldı..protestoyu abartıp yakıp yıkanalr da sivil darbe suçundan yargılanmalı!