| 
				 Cevap: Sivas Sürekli Göç Veriyor 
 İş imkanının, istihdamın yaratılmadığı, üstüne üstlük birde fabrikaların, haddehanelerin kapatıldığı, dikimevlerinin kapatılıp başka ile taşındığı, açılması planlanan fabrikaların Tokat, Kayseri gibi yakın illere yapıldığı bir ortamda birde tarıma ve hayvancılık devlet eliyle vurulan darbe insanlarımızı ister istemez Sivas'tan uzaklaştırıyor.
 Devletin 12 yıl boyunca Sivas'a yaptığı bir yatırımı hatırlayın bakalım. Var mı hatırlayan? Varsa yazın biz cahil kalmayalım. Varlıklı iş adamlarımızın Sivas'a çaktığı bir çiviyi, açtığı bir işyerini, fabrika, temsilcilik, ofis vs söyleyebilir misiniz? Ben bilmiyorum da öğrenmek istiyorum.
 
 Tabi bunlar olmayınca gençlerimiz ne yapacak? Okumak için kaçacak ve bir daha dönmeyecek yada çalışmak için İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa gibi şehirlere kaçacak. Ve ne yazık ki durum böyle. Üzülecek bir durum. Valilik, Belediye ve Ticaret Odası, Acil Çözüm Kurultayı oluşturup bu işe bir çözüm bulmalı. Halkın ve esnaf ileri gelenlerininde katıldığı bir toplantı yapılmalı. Bir çare bulunmalı..
 
				__________________Dünyada 7 milyar insan, 70 milyon Türk ve 7 milyon SİVAS'lı var.
 |