Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.01.2009, 00:09   #1
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2229 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Bize ne Gazze'den!!!

CHP lideri Deniz Baykal, Türkiye'nin Gazze'de çözüme yönelik aktif rol oynamasını eleştirerek, “ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” diye konuştu.

ANKARA(CİHAN)
Türkiye'nin, Ortadoğu'da barışın sağlanması için etkin diplomasi uygulayamadığını öne süren Baykal, “Ortadoğu'da en çok konuşan ülke biz olduk, olayları yönlendirirken de devre dışında kalan ülke biz olduk. En çok biz konuştuk ama gerekeni yapamadık” dedi.
Baykal, Mısır'ın, hiç konuşmadığını, ancak Fransa ile etkin diplomasiyi götürdüğünü ifade ederek, “Mısır, bu sorunun çözümündeki anahtar ülke haline gelmiştir. Biz şikayet ettik, nutuk attık. Mısır, Fransa ile ateşkes projesi ortaya koydu” dedi.

Türkiye'nin, Filistin-İsrail çatışmasında, Filistin'in değil, Filistin'in içindeki bir örgütünün temsilcisi haline geldiğini iddia eden Baykal, şunları kaydetti:

“Başbakan'ın dün Brüksel'de yaptığı konuşmadan öğreniyoruz ki Hamas ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki çatışmada da Hamas'ın temsilcisi haline gelmişiz. Başbakan, Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır, değil midir? O suçlamalara girmeye başlarsak, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Hamas arasındaki çatışmada, taraf olmayı içimize sindirirsek çok yanlış iş yapmış oluruz. Başbakan, kaptırdı gitti... Hamas'tan sonra da FKÖ'ya da Mahmut Abbas'a meydan okumaya başladı. Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Türkiye, duygusal davranma hakkına sahip değildir. Soğukkanlı olmak durumdayız. Kendimizi oradaki tartışmaların tarafı haline dönüştürmemeliyiz.”

TÜRKİYE TUZAĞA DÜŞMEMELİ

Baykal, Gazze'deki acı olayları, Türkiye'de halkın, “bir din çatışması, bir ırk çatışması” olarak algılamakta olduğu izlemini verecek bir tablonun gelişmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, bu konuda insani tepkinin gösterilmesini ama “din, ırk çatışmasının parçası haline getirilmemesini” istedi.

Bu konuda en büyük sorumluluğun iktidara düştüğünü bildiren Baykal sözlerini, “Biz, yıllarca bu bölgede birbirlerinden farklı dinlere, ırklara mensup insanlarla barış, huzur ve istikrar içinde yaşamayı başarmış insanlarız. Bizim, hiçbir insana, hiçbir inanca, hiçbir dine, hiçbir ırka karşı husumet içinde olmamıza yönelik bir kampanyayı, faaliyeti hoşgörüyle karşılamamız söz konusu olamaz. Bu tuzağa da Türkiye düşmemelidir” diye tamamladı.

BAYKAL'DAN SİLAH SUÇLAMASI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davası konusunda yine hükümete yüklendi. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Baykal, "Ergenekon davası uluslararası standartlardan uzaklaşmıştır' dedi. Gölbaşı ve Yenikent'te bulunan cephaneliklere değinen CHP lideri hükümete seslendi: 'Silahlardan sanıkları bul parmak izlerinden bul da göreyim seni."

Bu haftaki grup toplantısındaki konuşmasının büyük bir bölümünü Ergenekon soruşturmasına ayıran Baykal, 'Ergenekon davasının hukuki niteliğinin saygın hukukçular tarafından değerlendirdiğine şahit olduk. Türkiye'nin saygın hukukçuları bu konunun geldiği bu aşama karşısında seslerini yükseltme, bazı eleştririler yapma eksikliğini hissetmeye başlamışlardır. Bugün kimse çıkıp bu davanın uluslararası standartlara uygun olduğunu söyleme şansına sahip değildir.' diye konuştu.

Baroların yaptığı haberlere de değinen Baykal, 'Bu insanlar 1,5 yıl sustular bağırlarına taş bastılar. Şimdi konuşmaya başladılar. Bugüne kadar hangi davada 74 il barosu çıkıp bir açıklama yaptı' diyerek hukukçuların yaptığı açıklamalara değindi. 'Sami Selçuk geçen bir açıklama yaptı. Ben 40 yıllık hayatımda böyle iddianame görmedim dedi.' diyen Baykal, 'Bir dava götürülürken usul ve hukuki konuların önemi vardır ama uygulanmasa da olur, bizim görüşümüz doğrusunda ilerliyorsa önemi yoktur bakış açısı geçiştirilecek konu değil.' yorumunda bulundu. Baykal, Ergenekon iddianamesi hakkındaki eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Israrla söyledik ucu açık iddianame diye. Kimlerle yargılandığının önemi yok yargı bitecek, bir başkası gelecek onla yargılanacak diye. Böyle hukuk olabilir mi?..Gözaltına alma uygulamaları tedbir değil ceza uygulaması haline geldi. Alınan kimseler belli bir siyasi görüşe mensup kişilerdir. Önce insanlar alınıyor sonra delil aranıyor. Bütün her şey ortaya dökülsün onlardan bir şeyler çıkarırız anlayışı ile hukuk yürür mü? Bu tablo böyle giderken yeraltından silahlar çıktı. İnsanlar bu silahlarla bağlantıları görelim dediler. Ama silah işi ayrı Ergenekon ayrı. Yüzlerce sanık var. Adı geçen yığınla insan var bunların birbiriyle nasıl bir örgüt oluşturduğuna dair kanıt çıkmamıştır. Çıkanlar Susurluk uzantıları ve susurluk dolayısıyla faili meçhul olaylardır. Devlet içinde çetelere yönelik her çalışmayı desteklemeye hazırız. Bakın silahlar çıktı. Siz sanıkları silaha bulaştırmayı bırakın da silahlardan hareket ederek sanıkları yakalayın. Gazetecileri, aydınları akademisyenleri gözlatına alıyorsun.'

Baykal konuşmasında Gölbaşı ve Yenikent'te bulunan cephanelikler hakkında da Başbakana şöyle yüklendi: 'Silahlardan sanıkları bul parmak izlerinden bul da göreyim seni. Bu silahlar kime aittir Kimden başkalarına geçmiştir bunları bul sen. Derhal bu konunun üzerine gidilmeli kamuoyuna sağlam bilgiler verilmelidir. Bu konuda iki önerge hazırladık. TBMM derhal bu konuya el koymalıdır. TBMM bu konuyu incelemelidir. Bu aydınlığa kavuşturulursa çok şey olur. Biz bu konuda çok net siyasi partiyiz. Susurluk olayı çıktığında bunların abileri faso fiso bunlar derken, gulu gulu dansı yapıyor derken biz tavrımızı ciddiyetimizi koyduk.'
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 00:10   #2
barikat58
Usta Yiğido

Standart Cevap: Bize ne Gazze'den!!!

sana hiç bişey demiyorum!!!!!!!!!!!!!!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 00:13   #3
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4553 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Bu söze layik bir laf bulamadigim icin susuyorum.
Alt 21.01.2009, 06:59   #4
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1215 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Bu gazeteler, haber ajansları alıyorlar bir cümleyi kafalarına göre yorumlayıp manşet atıyor, saptırıyorlar. Ben konuşmayı baştan sona izledim, burdanda okuyoruz adam bize ne Gazze'den diye bir laf söylemediki.
Bakın tekrar okuyun "Başbakan, Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır, değil midir? O suçlamalara girmeye başlarsak, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Hamas arasındaki çatışmada, taraf olmayı içimize sindirirsek çok yanlış iş yapmış oluruz. Başbakan, kaptırdı gitti... Hamas'tan sonra da FKÖ'ya da Mahmut Abbas'a meydan okumaya başladı. Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Türkiye, duygusal davranma hakkına sahip değildir. Soğukkanlı olmak durumdayız. Kendimizi oradaki tartışmaların tarafı haline dönüştürmemeliyiz" yani Hamasla Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki çatışmanın tarafı olma diyor, İsrail ile Filistin arasındaki savaşa taraf olma Gazze'den bize ne demiyorki, Gazze ile ilgili olarak "bu konuda insani tepkinin gösterilmesini ama “din, ırk çatışmasının parçası haline getirilmemesini" söylüyor ki bu savaş din ya da ırk savaşı değildir bencede. ABD'nin ortadoğudaki politikalarını uygulamak için ortaya koyduğu bir politikanın sonucudur. Eğer din savaşı olsaydı Chavez bu kadar tepki göstermezdi heralde.
Ha bana kalırsa burada Baykal'ın yanlış sözleri vardır, İnsani tepkinin gösterilmesi gerekli diyor, nedir bu insani tepki? Bunu açması gerekli, protesto mu? Nota vermek mi? Asker yollamak mı? Bence verilecek en iyi insani tepki Büyükelçisini postalamaktı ama yapamadık.
Biz hiçbir inanca, hiçbir dine, hiçbir ırka karşı husumet içinde olmamıza yönelik bir kampanyayı hoşgöremeyiz diyor, işte en büyük yanlışı bu, tamam din savaşı olarak görmeyelim o zaman sen anti emperyalist yönünle işgalciliğe karşı ol, haklısın tuzağa düşmemeliyiz ama yapılanlarda İsrailin yanına kalmamalı....

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 08:19   #5
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4553 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sayın baykal siz CHP nin başında durmaya devam ediniz!!!!!!!!!
Alt 21.01.2009, 10:15   #6
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2317 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Yazıklar olsun diyorum başkada sözüm yok .
Alt 21.01.2009, 10:34   #7
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

İşin özüne dönüldüğünde basının lafları cımbızlayarak, saptırarak, sanki sırf o sözü sarf etmiş gibi başlık kullanarak, kişileri zor durumda bırakmak tartışma ortamı yaratmak tan başka birşey değildir. Ben şuna inanıyorumli bu haberi yapan, yayan, taşıyan kadar Deniz Baykal'da Filsitin'de Gazze'de yaşanan vahşetten hepimiz gibi, derin üzüntü duymuştur. Bir söz vardır "Öküzün altında buzağı aramak" buna beziyo bu durum.

.
Alt 21.01.2009, 10:46   #8
kadir20
Yiğido

kadir20 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kadir20 Şuan kadir20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2011 20:42

Tecrübe Puanı: 746 kadir20 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bunu söyleyecek kadarda vicdansiz olacagini zannetmiyorum.söylediysede yaziklar olsun.

SIVASLI DOGULUR
kadir20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 10:46   #9
barikat58
Usta Yiğido

valla bu haberi ben deniz baykalı aşagılamak için buraya taşımadım.okudum ve sizinde bilmenizi istedim.“ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” sözü zaten başlıgı anlatıyor yani bize ne gazzeden!!!!
Alt 21.01.2009, 13:10   #10
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1215 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
kangallim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
valla bu haberi ben deniz baykalı aşagılamak için buraya taşımadım.okudum ve sizinde bilmenizi istedim.“ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” sözü zaten başlıgı anlatıyor yani bize ne gazzeden!!!!
Olur mu Bize Ne Gazzeden adam Mahmut Abbas'la Hamas'ın kavgasından sana ne, oraya taraf olma diyor, Filistin kurtuluş örgütü ile Hamas'ın arasındaki husumeti çözmek sana mı düştü diyor? Bize ne Gazze'den demiyor ki... Orada açıkca yazıyor, hala söylenenleri Bize Ne Gazze'den gibi anlıyorsunuz. CHA sırf zor durumda kalsın diye almış cümleyi kafasına göre yorumlayıp manşeti atmış "Bize Ne Gazze'den" hiçbir insanoğlu bunu söyleyemez. Türkiye'de bir insan heleki ana muhalefetenin başı böyle birşey söylesin Türkiye birbirine girer, CHA dışında hiçbir yerde bunla ilgili haber yok hatta CHP karşıtı STV, Kanal 7, 24, ATV, Kanaltürk gibi kanallar bunu 1. haber yapar evirir çevirir söylerdi, onlarda bile böyle birşey yokken bu sitede bu manşetin taşınması ayıptır, amacın Baykal'ı aşağılamak değildir tabii ki, Başlık öyle olunca etki altında kalmış ne büyük ayıp bu diye düşünüp koymuşsundur, paylaşmak istemişsinizdir ama hala bu sözü söylediğini savunmayınız lütfen. Baykal ters adamdır, huysuzdur, muysuzdur ama aynı zamanda insandır, nerede ne konuşacağını Türkiye'deki her siyasetçiden iyi bilir, böyle birşey düşünecek ve söyleyecek bir adam değildir ki böyle birşeyi söyleseydi şimdi Baykal'ın bu sözleri birinci haber manşetti....

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil