Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 13.12.2010, 23:18   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 952 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Proje var yapan yok



Kırsal kesimin tükenme noktasına geldiği Sivas'ta kırsal kesim için üretilen projelerde gerekli ilgiyi görmüyor.

2005 yılında uygulamaya konulan Sivas-Erzincan Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Sivas'ta 3 köye, köy fırını yapılması planlanıyordu, ancak 5 kez ihale ilanına çıkılmasına rağmen fırınlar yapılmadı. 60 metrekarelik 3 fırın için 6. kez ihaleye çıkıldı.
Yayınladığı 5 ihalede köy fırınlarını yapacak firma bulamayan Sivas-Erzincan Kırsal Kalkınma Projesi Ofisi, fırınlar için altıncı kez ihale duyurusunda bulundu. Eğer bu ihale duyurusunda da şartlara uygun teklif gelmezse proje iptal edilecek ve yapılması düşünülen 3 fırın düşünceden öteye gitmeyecek.
Konuyla ilgili bilgilerini aldığımız Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi Proje Koordinatörü Doğan Akar, Sivas Erzincan Kalkınma Projesi'nin 1 Eylül 2004 tarihinde bakanlar kurulu onayı ile proje uygulamalarına başladığını söyledi.
Akar, projenin genel amacının, tarımsal üretkenliğin ve proje illerinin az gelişmiş bölgelerindeki kırsal, yoksul halkın gelir düzeyinin sürdürülebilir şekilde artırılması ile göçün önlenmesi olduğunu belirtti.
Akar, “Sivas Erzincan kalkınma Projesinin hedefi, iki ilin en az gelişmiş kısımlarından tarımsal verimliliğin ve kırsal fakirlerin gelir düzeylerini artırmak, kırsal istihdam fırsatlarının genişletilmesi ve küçük çiftçilerin bireysel veya gruplar halinde girişimde bulunmaya teşvik etmek. Sosyal üterime ilişkin alt yapıyı iyileştirmek, kırsal kesimdeki yoksul halk ile doğrudan ilişkili olan kurumların kendi kendine yetecek şekilde oluşturmak ve güçlendirmek, kırsal kesimdeki kadın ve erkek yoksul halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlamaktır” dedi.
Projenin toplam bütçesinin 30,4 milyon dolar olduğunun altını çizen Akar, Sivas'ta belirledikleri Kangal Hüyüklüyurt, Zara Kaplan ve İmranlı Dağyurdu köylerine 3 adet fırını yapmak istediklerini ifade etti. 60 metrekarelik bu fırınların yapımı için yaklaşık 1 yıl önce ihale ilanı yayınladıklarını söyleyen Akar, “Daha önce 5 kez ihale ilanı yayınlamamıza rağmen uygun şartları taşıyan bir teklif alamadık. Altıncı kez ihale duyurusuna çıktık. Bu seferde şartları taşıyan teklif gelmezse proje iptal olacak. Bu fırınlar Sivas'a örnek olması bakımından büyük önem arz ediyor. Bu proje köylerde ki kadınların işlerini büyük ölçüde rahatlatacak bir proje. Ancak bugüne kadar şartları taşıyan bir teklif gelmedi. Amacımız proje iptal olmadan bu köylere fırınları yapmaktır” şeklinde konuştu.
Çıkılan son ihale duyurusunda ihaleye çıkma tarihi 9 Aralık olarak belirlenirken, son teklif verme tarihi de 4 Ocak 2011 olarak belirlendi.

Kaynak: Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:44.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.