Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Aşık Veysel Şarkışla'da törenle anılacak - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.03.2012, 07:59   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 961 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Aşık Veysel Şarkışla'da törenle anılacak

Dizelerinde birlik ve beraberliğe vurgu yapan ünlü halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 39. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ve Sivrialan köyünde bulunan mezarı başında anılacak.

''Ben giderim adım kalır/Dostlar beni hatırlasın/Düğün olur bayram gelir/Dostlar beni hatırlasın'' dizelerinin sahibi Aşık Veysel'i anma etkinlikleri kapsamında, 21 Martta Şarkışla Kaymakamlığınca çeşitli programlar düzenlenecek.
Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon eşliğinde Aşık Veysel'in hayatı anlatılacak. Yapılacak konuşmaların ardından ozanın eserlerinden örnekler sunulacak.
Daha sonra, Aşık Veysel'in doğum yeri olan Sivrialan köyündeki kabri ziyaret edilecek.
Etkinlikte, Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi de gezilecek.

Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.03.2012, 10:31   #2
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30

Tecrübe Puanı: 677 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Aşık Veysel Şarkışla'da törenle anılacak

Memleketimizin idolü haline gelmiş bu büyük sanatçıyı rahmetle anıyorum.
Alt 20.03.2012, 14:22   #3
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 747 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Toplumumuzun yetiştirdiği nadir DÜŞÜNEBİLEN büyüklerden birisi. Toprağı bol olsun.
Alt 20.03.2012, 19:42   #4
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Şarkışladaki etknliklere katılmayı düşünüyorum.
Alt 20.03.2012, 19:49   #5
OSMAN ECE
Usta Yiğido

OSMAN ECE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

OSMAN ECE Şuan OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36

Tecrübe Puanı: 3371 OSMAN ECE FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

MEKANIN CENNET OLSUN BÜYÜK USTA
TÜM TÜRKİYEMİZİ KOYDUN YASTA
NİHAYET KAVUŞTUN O SADIK DOSTA
ÖLMEDİN YÜREKLERDE YAŞARSIN USTA
OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.03.2012, 22:37   #6
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44

Tecrübe Puanı: 982 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Kızım Aşık Veysel'in Toprak şiirinin tamamını ezberledi. Tam 11 kıta 1 günde ezberledi. Öğretmeni ödev olarak vermiş.

Aşık Veysel'de Pir Sultan Abdal gibi yüzyıllar geçse bile ismi hala dillerde olan bir halk ozanı olarak kalacak.
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.03.2012, 11:14   #7
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31

Tecrübe Puanı: 1539 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sen hakkın rahmetine kavuştun adın binlerce yıl devam edecek ruhun şaad mekanın cennet olsun koca veysel eşsiz ozan.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.03.2012, 13:18   #8
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

BENİ HOR GÖRME KARDAŞIM

Beni hor görme kardeşim
Sen altındın ben tunç muyum
Aynı vardan var olmuşuz
Sen gümüşsün ben saç mıyım

Ne varise sende bende
Aynı varlık her bedende
Yarın mezara girende
Sen toksun da be aç mıyım

Kimi molla kimi derviş
Allah bize neler vermiş
Kimi arı çiçek dermiş
Sen balsın da ben cec miyim

Topraktandır cümle beden
Nefsini öldür ölmeden
Böyle emretmiş yaradan
Sen kalemsin ben uç muyum

Tabiata Veysel aşık
Topraktan olduk kardaşık
Aynı yolcuyuz yoldaşık
Sen yolcusun ben bac mıyım

Aşık Veysel

Büyük ozanımızı rahmet, sevgi ve saygı ile anıyorum.
Alt 21.03.2012, 21:30   #9
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48

Tecrübe Puanı: 747 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Arif Coşkun'un alıntı yaptığı, Veysel babanın deyişlerindeki her satırında, ilk iletimde de belirttiğim gibi düşünce ve düşüncenin çıkarımı haksız düzene isyan var.

Toplumumuzda imtiyaza karşı duruş sergileyen insanlar ender bulunuyor.
Alt 22.03.2012, 08:45   #10
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 961 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein

Aşık Veysel mezarı başında anıldı

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 39. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezinde de başlayan törende, halk ozanı Aşık Veysel'in hayatı sinevizyon gösterisi ile anlatıldı. Gösteriler ve Aşık Veysel’in şiirlerinin okunmasının ardından İlçe merkezinde düzenlenen ötren sona erdi.
Daha sonra Aşık Veysel Dostları Sivrialana geçerek mezarını ziyaret ettiler.
Sivas Valisi Ali Kolat, ozanın Şarkışla'ya bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında düzenlenen programda, Aşık Veysel'i ''Can dostları'' olarak rahmetle andıklarını söyledi.
Aşık Veysel'in büyük bir değer olduğunu vurgulayan Vali Kolat, ozanın Atatürk, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik, eğitim gibi konularda deyişleri bulunduğunu belirtti.
Aşık Veysel'in bıraktığı mesajların mutlaka çağlar boyu devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, köydeki Aşık Veysel Müzesi'ni de AB projesiyle genişleterek, güzelleştireceklerini bildirdi.
Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun da gönül insanı Aşık Veysel'in memleketinde kaymakam olmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Sivrialan köyü imamı Yunus Polat'ın okuduğu duanın ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi.
Ozanın oğlu Ahmet Şatıroğlu, Vali Kolat'a müzedeki eşyalar hakkında bilgi verdi. Müzeyi, aralarında yurt dışından gelen öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda ziyaretçi gezdi. Halk ozanları da burada Aşık Veysel'in bazı eserlerini seslendirdi.
Bu arada, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaklaşık 3 ay önce yaşamını yitiren müzenin güvenlik görevlisi torunu Cemal Şatıroğlu da anıldı. Şatıroğlu'nun müzedeki görevini Ahmet Şatıroğlu'nun torunu Mustafa Keçeçi'nin aldığı öğrenildi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil