|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 961
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü yapılan BBP Sivas Merkez ilçe kongresinde partisine Belediye’ye sahip çıkmadıkları gerekçesiyle sitem etti. Yaptığı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp “Şimdi her şeyi açık konuşacağız burada parti teşkilatı arkadaşlarım belediyeye nasıl adam aldırırız, ikinci adamı nasıl aldırırız, senin adamın girdi benim adamım girmedi, belediye iş bulma kurumu değildi. Belediye 500 – 600 civarında adamda almış zaten. Ha ciddi manda bir ayrımcılık da yapamazsınız. İlk önce fakir fukaranızı gözeteceksiniz. Sivas Belediyesi bu kışın yaptığı faaliyeti tarihinde hiç yapmadı. Aracı yok ekipmanı yok neyi yapacak. DSİ'den aldığı greyder, karayollarından aldığı greyderle mi yapacak. Yürümez ki bu işte, bunun için araç ekipmanlarımızı hep yeniledik. Geçen yıl yapacaktık şehitlerimiz oldu daha sonra deprem oldu kaldı. Tanıtımı yapamadık ama bugünlerde yapacağız. 140 -150 civarında pikap, kamyon, kepçe aldık. Bunun içerisinde asfalt makinelerinden tutun asfalt finişerlerine asfalt kazıma makinesine kadar. 12 milyon civarında araçta yatırım yaptık.” Dedi. Parti teşkilatının kendisine ve yardımcılarına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Başkan Ürgüp “Ben 7 başkan yardımcısıyla çalıştım. Herkes gücünün yettiği oranda işini yapmaya gayret ediyor. El alemde ne başkan yardımcıları vardı. Bir tanesinin arsızlığını, yolsuzluğunu duydunuz mu? Sahip çıkacaksınız Başkanınıza da Başkan Yardımcılarınıza da. Son bir buçuk yıla giriyoruz. Herkes aklını başına alacak. Önce ben kendime konuşuyorum. Doğan Ürgüp’te aklını başına alacak. Sizde aklınızı başınıza alacaksınız. Bu seçimlere arımızla, namusumuzla gireceğiz. Alırsak alırız, alamazsak ta Allah’ın takdiri deriz ama bakın alırız. Bu inanç meselesidir ben inanıyorum, bu seçimleri alırız. İnanmak başarmanın yarısıdır. Teşkilatsız olmaz bu işler, teşkilatı bu manada çok önemsiyorum. Teşkilat seçmeni kiminle girecek Başkanla, Başkan yıpranırsa sizde yıpranırsınız. Belediye teşkilatınız sizden şu desteği bekliyor sahip çıkmanızı bekliyor. Yaptığınız faaliyetleri anlatmanızı bekliyor. Bazen beni yumuşak tavırlı buluyorsunuz. Ben olması gerekeni, olması gerektiği gibi yaparım. Kavga da ederim, saha da da öpüşürüm. 80 öncesi benim hayatımı bilenler bunları da bilir zaten. Hayatta yapmak istemediğim hiçbir şeye boyun eğmem. Sonuna kadar mücadele ederim. Ben bırakıp kaçmam da. Bütün ömrüm böyle geçti. Kabul etmediğim hiçbir şeyi kimse bana dayatamaz” ifadelerini kullandı. Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuşmanın tamamını ekliyeyim.
-BELEDİYE BORÇ BATAĞINDAYDI- Belediye Bakanı olduktan sonraki süreçte yaklaşık 1 yıl elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden şehit genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehitler için taziye ziyaretleri olduğunu, bu yoğun trafiğe rağmen çalışmalara hemen başladıklarını söyleyen Başkan Ürgüp, “Belediyeyi vadesiz borç 22 (trilyon) milyon borçla devraldım. Şirketlerinin ikisi de borçluydu, SİDAŞ batık bir şirket konumundaydı. ÖZBELSAN toplam 90- 100 trilyon borçluydu. Ne yaptım ilk altı ay içerisinde tahsil edebilecekleri tahsil edip, borçlarını kapatmayı tahsilâtları artırmayı hedefledim. Coğrafi bilgi sistemini tamamladım. Yüzde 28 emlak kaçaklarını önledim. Su kaçakları önlendi, su tahsilâtı Yüzde 92,1’e çıkarttı. İlan reklam çevre temizlik vergilerini Yüzde 110'lardan Yüzde 140'lardan Yüzde 160'lara çıkardık. 5 (trilyon) Milyon 750 (milyar) Bin lira kira alacağımız vardı. 1'inci yılın sonunda bu rakamı 2 trilyona düşürdük yani Yüzde 70 tahsilâtı düşürdük. Af yasasının çıktığı son gün kasamıza 800 milyar parayı soktuk. Geldiğimiz ay 105 trilyon tahmini bütçeyle karşılaştık sordum mali hizmetler müdürüne ilk ay maaş dağıtamıyoruz dedi. Bugün belediye personeli kaç para alıyor. Aldığımız parayı kuruşu kuruşuna işçiye dağıttık. İşçinin promosyonunu başka yerde kullanmadık. ÖZBELSAN işçisi hiç promosyon almamıştı 254 lira aldı. SİDAŞ işçisi 5 aydır maaş alamıyordu maaş almaya başladı. İşçi sendikasının temsilcisi burada genel başkan ne dedi biliyor musunuz? Dükkân kira ödeme bedelleri almıyor muyduk? Dükkânları sattık, işçinin maaşını böyle ödedik dedi. Ben işçinin maaşını nerede ise bir ay önden ödeyeceğim o duruma getirdim belediyeyi. 80 personeli vardı onları ÖZBELSAN’a kaydırdık Ağaç işçileri fabrikası kurmuşlardı Sivas Belediyesinin sırtına bir yük, belediyeye vurulmuş bir kazık. Onu da ÖZBELSAN’a sattık şimdi zarar ediyor. Bir de ekmek fırını zarar ediyor” dedi. -YAPILAMAYANLARI YAPTIK- Sivas Belediyesi olarak şehirde yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Ürgüp, “Şimdi alt yapıda dünyanın işini yapmışız, alt yapı görünmüyor. Sivas’ta seçim bittiğinde sokaklar köpekten geçilmiyordu; şimdi köpek yok. Tatlı sular kaldırılmıştı yeniden suyun kaynağının yettiği kadarını tekrar kazandırdık. Sıcak Çermik dedik. Seçimlerde Saadet Partisi, Ak Parti ve BBP'nin 1.sırasını teşkil ediyordu. Çermikteki problemi 45 günde çözerim dedim. 45 günde de çözdüm. Sivas Belediyesi'nin eli mahkûm Kalın Belediyesi ile anlaşacaksın ya da çermikten vazgeçeceksin. Ben farklı siyasi partiden olmama rağmen anlaşma yolunu tercih ettim. ÇETAP Çermik birliğini kurduk. Gitmeyenlere görmeyenlere tavsiye ediyorum gitsin görsünler. Şimdi bizim bir daha seçilmemizi istemeyenler, bizim hak ve adalete anlayışımızdan rahatsız olanlar diyorlar ki belediye ne yaptı. Benim arkadaşım ne yaptığımı doğru düzgün anlatmıyor ki. Soğuk çermikte de aynı şeyi yaptık, şehrin kültür ve tarihine göre ciddi manada doğru işler yaptık. Göreve geldiğimizde İhramcızade Kültürünü çıkarttık. Çorapçı Hanını yaptık 2 Ağustos’ta açılışını yapacağız, Kolağası Konağını tamamladık, Terziağası Konağı ihale aşamasında, soğuk çermikteki Sultan Abdülaziz döneminden kalma bir havuz restorasyonunu yaptık. Paşa fabrikasındaki hidroelektrik santral 1930'larda yapılmış tarihi bir santraldir. Yeniden buranın elektrik üretmesini sağladık. Şimdi Sivas Belediyesi göreve geldiği günden bu tarafa başka neler yapmış Sevgi Evleri projesini tamamladı. Eski erkek yurdunu devralacağız Haziran ayında. Adını daha önce belirlediğimiz Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olacak. Hanımlara seçim zamanında bir sözümüz vardı. Hanımların bir spor yapabileceği, havuzu olan bir merkez. Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası Türkiye çapında 2 önemli turnuvadır. Kendi branşında da Avrupa’da 2'nci turnuvadır. 250 tane sporcu geldi geçen yıl. 3 yıldır Sivas değişiklik görüyor ulusal ve uluslar arası kanallara da çıkıyor. Sivas tanıtıma katkıdır 100 bin lira para harcadınız zaman bu faaliyetleri yapabiliyorsunuz. Terminalle ilgili projemiz ihaleyi iptal etmek durumunda kaldık. Yeniden ihale edeceğiz, oraya AVM alanı düşündük bir takım şark çevreleri teyakkuza geçtiler. Biz birbirimizle niye uğraşıyoruz, dışımızda uğraşan çok insan var. AVM yapılmasını istemeyen insanlar var Sivas’ta. Niye kendileri yapmak istiyorlar, arkadaşım gel yap yapabilirsen, al yap burayı. Paşafabrikası olması gereken bir şeydi zaten. AKSU’ya gelince 2 etap 12 milyona mal oldu. 3 etap mezbelelik kalamazdı, devam ettirmek durumundaydık. 849 (milyar) Bin liraya mal oldu. 1 trilyon bile değil. 950 metresi 12 (trilyon) Milyon, 350 metresi 1 (trilyon) Milyon, takdiri size bırakıyorum. Yaptığımız işleri düzgün yapıyoruz. Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yüzde 40 belediyenin mülkü var orada. Kendi mülkümüzü de değerlendireceğiz oraya 3 tane kule rezidans, 2 tane ikili rezidans, 3 tane normal apartman 15'er katlı, bir tane cami türbenin yanına yapacağız. Bir tane iş merkezi yani bir AVM diyeyim. Bir beş yıldızlı otel on beş katlı 200 odalı marka otellere kiraya verilecek, belediye mülkü olacak. Şehirde el atmadığımız yer kalmadı belediye binasının girişine çıkışına bir bakın mezarlıklara, parklara, bahçelere, spor tesislerine, paşafabrikasına gidin sosyal tesislere bakın oradaki kütük evin dahi tarzını değiştirdik. Oradaki mescitte insanlar namaz kılamıyorlardı insanlar mescidi dahi yeniledik. Sivas belediyesinin el atmadığı hiç bir şey yok bunu aklınıza yazacaksınız değerli arkadaşlarım. Şimdi her şeyi açık konuşacağız burada parti teşkilatı arkadaşlarım belediyeye nasıl adam aldırırız, ikinci adamı nasıl aldırırız, senin adamın girdi benim adamım girmedi, belediye iş bulma kurumu değildi. Belediye 500 – 600 civarında zaten adamda almış zaten. Ha ciddi manda bir ayrımcılık da yapamazsınız. İlk önce fakir fukaranızı gözeteceksiniz. Sivas Belediyesi bu kışın yaptığı faaliyeti tarihinde hiç yapmadı. Aracı yok ekipmanı yok neyi yapacak. DSİ'den aldığı greyder, karayollarından aldığı greyderle mi yapacak. Yürümez ki bu işte, bunun için araç ekipmanlarımızı hep yeniledik. Geçen yıl yapacaktık şehitlerimiz oldu daha sonra deprem oldu kaldı. Tanıtımı yapamadık ama bugünlerde yapacağız. 140 -150 civarında pikap, kamyon, kepçe aldık. Bunun içerisinde asfalt makinelerinden tutun asfalt finişerlerine asfalt kazıma makinesine kadar. 12 milyon civarında araçta yatırım yaptık. Şimdi Halifelik Mezarlığı, şehrin tarihi geçmişi, her şey orda yatıyor. Timur devrinde kalma bir mezarlık, 5 binin üzerinde Sivas'ın alimi, eşrafı, fazılı, ehlibeytleri, valilileri, belediye başkanları ve evliyaların olduğu bir mezarlık. Orayı konuta açmayı düşünenler bile oldu. Arkadaşlar geçmişini bilmeyen geleceğini bilmez. Geçmişimize bir laf sürdürmeyiz. Diyorlar ki başkan ölülere hizmet ediyor. Ölüsünü bilmeyen dirisini de bilmez. Kalenin etrafı ve caminin etrafındaki evlere şerh koyduk, yıkacağız. İtiraz ediyorlar ama yıkacağım itiraz etmeyin dedim. İçlerinde benim akrabalarımda var. Ben haksızlığa boyun eğecek bir adam değilim. Haksızlığın karşısında susmam. Hizmet diyorsanız yapıyorum, paranıza sahip çıkıyorum, şehrin namusuna sahip çıkıyorum, mezarlıklarına, türbelerine, çermiklerine sahip çıkıyorum. ” dedi. -AKLIMIZI BAŞIMIZA ALMALIYIZ- Parti teşkilatının kendisine ve yardımcılarına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Başkan Ürgüp, “Yaptığım kamuoyu anketlerinde belediye başkanının şahsı ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Ben 7 başkan yardımcısıyla çalıştım. Herkes gücünün yettiği oranda işini yapmaya gayret ediyor. Elalemde ne başkan yardımcıları vardı. Bir tanesinin arsızlığını, yolsuzluğunu duydunuz mu? Sahip çıkacaksınız Başkanınıza da Başkan Yardımcılarınıza da. Son bir buçuk yıla giriyoruz. Herkes aklını başına alacak. Önce ben kendime konuşuyorum. Doğan Ürgüp’te aklını başına alacak. Sizde aklınızı başınıza alacaksınız. Bu seçimlere arımızla, namusumuzla gireceğiz. Alırsak alırız, alamazsak ta Allah’ın takdiri deriz ama bakın alırız. Bu inanç meselesidir ben inanıyorum, bu seçimleri alırız. İnanmak başarmanın yarısıdır. Teşkilatsız olmaz bu işler, teşkilatı bu manada çok önemsiyorum. Teşkilat seçmeni kiminle girecek Başkanla, Başkan yıpranırsa sizde yıpranırsınız. Bakın Genel Başkan beni getirdi elimden tuttu halkın karşısında ne dedi. Dışından baktığınız zaman için göreceğiz bir adam dedi. Gençliğini bilirim dedi. Güvendiğim, tertemiz bir adamdır dedi. Ben bunu kendi kendime söylemeye haya ediyorum. Belediye teşkilatınız sizden şu desteği bekliyor sahip çıkmanızı bekliyor. Yaptığınız faaliyetleri anlatmanızı bekliyor. Bazen beni yumuşak tavırlı buluyorsunuz. Ben olması gerekeni, olması gerektiği gibi yaparım. Kavga da ederim, saha da da öpüşürüm. 80 öncesi benim hayatımı bilenler bunları da bilir zaten. Hayatta yapmak istemediğim hiçbir şeye boyun eğmem. Sonuna kadar mücadele ederim. Ben bırakıp kaçmam da. Bütün ömrüm böyle geçti. Kabul etmediğim hiçbir şeyi kimse bana dayatamaz” ifadelerini kullandı. Seçimlerin 6 ay geri çekilmesi konusuna da değinen Başkan Ürgüp, “Henüz resmi tarih seçimi yapılmadı seçimlere 2 yıl var, seçimler öne alınabilir. Bana göre alınması normaldir. Kışta kıyamette seçim zor oluyor biz öğle bir seçimde Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitlerimizi kaybettik” dedi. Sivas Belediyesi |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|