Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.02.2008, 15:00   #1
KAFKASKAR
Yiğido

KAFKASKAR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAFKASKAR Şuan KAFKASKAR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.09.2012 14:08

Tecrübe Puanı: 695 KAFKASKAR FAZLA SÖZE GEREK YOKKAFKASKAR FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart İnsan ilişkileri..

İnsan ilişkileri çok boyutlu.Ama şu kadarını söylersek ilişkilerimizde Hayatımızın merkezi; inandığımız ‘Değerler’ olmalı.Yani benim hayata bakışım ne ise, yorumlayış tarzım ne ise hayatımın merkezi de ,bütün algılarımdaki ölçüm de 'o' olmalı.Eğer insanlar bizim için ölçü, merkez olursa bu bizi herkesin hoşuna gitmeye çalışan, beğenilmek için bin bir kılığa giren bir maymuna çevirebilir.Çünkü dilin kemiği yoktur, herkes kendi penceresinden veya çoğu zaman kendi bencilliğinden bakar hayata ve insan ilişkilerine.Hayatımızın merkezine insanları değil ‘İNSANİ değerler’i koyarsak insan ilişkilerinden doğan zaaflar, basitlikler bizim hayata insani pencereden bakışımızı azaltmaz ,buğulandırmaz. Yüce bir değer,Anlamlı bir varlık olan İNSAN’ a bakışımızda zemin kaymasına yol açmaz . (en azından insani körleşmeye engel ,insani zemini korumamıza yardımcı olur diye düşünüyorum).Bu insani bilinci kendi kişiliğimize nakşetmeliyiz .İnsani olgunluk bunu gerektiriyor
Bunun için diyolog kurduğumuz insanları iyi seçmek gerekiyor diye düşünüyorum.Bu çok önemli.Bir insan olarak kendimizi ifade edebileceğimiz insanlar aramak ve paylaşımlarda bulunmak istememiz çok doğal.Çünki asıl zenginlikbu paylaşım değil midir?.Arabanız olmuş bindireceğiniz bir arkadaşınız olmadıktan sonra ,eviniz olmuş bir hayat arkadaşınız yoksa ise ne işe yarar ki.Duvarlar bize hitap etmez biz insan ararız, aramalıyız.Ama burada insanı ‘kutsamamak’ gerekiyor.İnsanın ‘yanılabilir’ olduğu payını koymak gerekiyor insan ilişkilerinde.Yoksa verimli ilişkiler kuramayız..Çoğu zaman biz insanın ‘yanılabilir’ olduğunu atlayarak, mutlakiyetçi bir yaklaşımla yaklaşarak ilişkilerimizi gereksiz yere zedeleyebiliyor, sevgimizi alınganlığa,nefrete,kine dönüştürüyoruz.Oysa insan yanıldığı için insandır.Oysa insan hatalarıyla olgunlaşır.Oysa insan nakıstır-eksiktir- ve sürekli bu dünyada eksikliğini tamamlamaya çalışır.İşte bundan dolayı İnsana sağlıklı ve doğru bir bakış açısı geliştirmemiz ilişkilerimizi de anlamlı ve verimli hale getirecektir.saygılarımla
KAFKASKAR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)