|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ebubekir çakmak Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2010 12:51
Tecrübe Puanı: 730
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim. Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana. Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar. Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem. Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez. Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır. Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fatoş_yvz Şuan
![]() Son Aktivite: 27.05.2010 14:19
Tecrübe Puanı: 780
![]() ![]() |
![]() güzeL payLaşm teşk.... hocaNıN cevapLarıda 3 soruNuN buLunmayan cevaplarına çok yakışmış
![]()
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4552
![]() |
![]() Rabbimiz kainatı muhteşem bir kitap haline getirip, ondan yazdığı sayısız cansız ve canlı varlıkların kelimeleriyle (ayetleriyle) kendini bize tanıtıyor Bu kitabı kebir-i kainatın manalarını Kur’an-ı Kerimle tercüme etmiş ve HzMuhammed (asm) gibi bir mualim-i ekberle bu kitabı nasıl okuyacağımızı ders vermiştir Bizler, tesadüf ve tabiatın kapkara gözlüğünü çıkarıp, Kur’anın sunduğu şeffaf gözlükle kainat kitabını okuduğumuzda herbir şeyde Rabbimizi görebilir, icraatlerini müşahede edebilir, hikmetlerini tefekkür edebiliriz O’nu hem hadsiz mükemmel eserleriyle tanıyabilir ve hem de sonsuz nimetleriyle sevebiliriz
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2203
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sorulara yakışır cevaplarvermiş çok yakışmışta..
tşk ederim kardeşim bu anlamlı yazı için..
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 09:55
Tecrübe Puanı: 944
![]() ![]() ![]() |
![]() kardeşim Rabbim razı olsun böyle güzel bir paylaşım sunduğun için bizlere......
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ebubekir çakmak Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2010 12:51
Tecrübe Puanı: 730
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() açtığım konularla içimizden birinin dahi kalbinin feyizlenmesi benim için en büyük başarıdır arkdaşlar eğer teknolojiyi kullanmasını bilirsek hep bizden yana olur yok yanlış ve kötü amaçla kullanırsak evimizde bir kara kutu bir canlı bombadan farksız hale gelir sizden ricam burda açtığımız konular ve yorumlarımızla hepimiz birer islam temsilcisi olabiliriz nitekim hala elhamdürilllah müslümanım diyorsak olmamızda gerekir
![]() |
#7 |
Yeni Yiğido
![]() Sanal58Ct Şuan
![]() Son Aktivite: 17.09.2009 11:41
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() |
![]() Allah Razı Olsun Kardeşim
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİKAİLOGLU Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2010 19:56
Tecrübe Puanı: 863
![]() |
![]() Rabbim razı olsun böyle güzel bir paylaşım sunduğun için bizlere......
TŞK. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZI UYARINIZ | ayparcam | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 22.12.2008 02:21 |
LÜTFEN HERKES BURAYA BAKSIN | gul-i_ahmer | Serbest Kürsü | 50 | 07.10.2008 22:28 |
BİR ÖĞRENCİDEN ANNE VE BABASINA MEKTUP (Anne,Baba ve Öğretmenlerimiz lütfen okuyunuz) | Sabiha Serin | Arşiv | 0 | 07.06.2008 15:45 |