Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.01.2009, 22:01   #1
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 837 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Süleymaniye'deki Çuval Olayın Gerçek Sebepi

Bordo Berelilerin Somali Başarısı

Yıl 1991..yer Afrika'daki somali..Ülkede iç savaş hakim..1.5 milyon insan karşı karşıya... İsayancı lider General Muhammed Aidid'e bağlı militanlar her yerde kan döküyor.İşte bu ortamda,Aidid'e bağlı 150 militan 13 eylül 1991'de bir Amerikan konvoyunu pusuya düşürdü.Konvoydaki askerlerden 18 i öldürüldü.

USA,iç savaşı sona erdirmek,Aidid'i yakalamak ve insani yardımın dağıtımını kontrol etmek için DELTA FORCE Özel Harekat Timi ve deniz piyadelerini Somalinin baş kenti Magadişu'ya gönderdi ancak USA askerlerinin 1 yıl boyunca süren operasyınları başarılı olmadı.Aidid yakalanmadı.Üstüne üstlük Aidid'e bağlı militanlar ,USA DELTA FORCE birimine bağlı DİRTY DOG adlı timde görevli 25 askeri esir aldı.

USAbu kez esir askerlerini kurtarmak için operasyonlar yaptı.Fakat sonuç alamadı.
TÜRK ASKERİ DEVREDE...
Amerika,o dönemde somalide görev yapan UNOSOM Komutanı ''Çevik Bir'' aracılıyla Türk Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yardım talebinde bulundu.
Bordo Bereliler'in 6'sı Subay 6'sı Atsubaydan oluşan A - 1 isimli ''yurt dışı operasyon timi'' esir alınan Amerikan askerlerini kurtlarmak için özel görevle somaliye gönderilir.
Pakistanlı askerlerle birlikte operasyon gerçekleştirilir.
Aidid'in esir tuttuğu 25 Amerikan Delta Force askeri kurtlarılır.Birleşmiş milletler barış gücü karargahına götürülen USA askerleri ağlayarak Türk askerine teşekkür etti.Bordo bereliler bu başarı nedeniyle büyük takdir aldı.Ölümden dönen USA askerlerinin yakınları ise televizyonlara çıkıp '' Thank you Turkey '' (Teşekkürler Türkiye) dediler.

''[Dipnot]'' Amerikalılar buna karşılık 4 Temmuz 2003 salı günü Süleymaniyede o 12 bordo berelinin 4'ünün başına çuval geçirerek teşekkürünü etti''

Biz Hiç Kimse Gibi Olamayız Çünki Biz Türk'üz .

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 22:06   #2
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 686 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Süleymaniye'deki Çuval Olayın Gerçek Sebepi

o olayın bu olayla ne gibi bir alakası olduğunu anlamadım hocam bence bağlantıları yok gibi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 22:15   #3
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 837 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Süleymaniye'deki Çuval Olayın Gerçek Sebepi

Alıntı:
çılgın_türk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
o olayın bu olayla ne gibi bir alakası olduğunu anlamadım hocam bence bağlantıları yok gibi.
Biz onların hayatını kurtarırken olnlar bize ise çuval geçirdiler...

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)