Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 20.01.2009, 21:51   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 902 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Okul Gibi Duruyor!



Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Milli Piyango Lisesi'nde yaşananlar aileleri tedirgin etmeye başladı. Sürekli bıçaklı kavgaların yaşandığı okulda öğrenciler, dışarıdan gelen gençler tarafından taciz ediliyor.

Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu okulda sürekli bıçaklama olayları yaşanırken, kavgalar hesaplaşma şekline döndüğü içinde olaylar her geçen gün biraz daha büyüyor. Kavga sadece öğrenciler ve öğrencilerin yanlarında getirdiği kişilerle de sınırlı kalmıyor okul içerisine de taşarak öğretmenlere kadar uzayabiliyor.
Yapıldığı ve ilk açıldığı dönemlerde Sivas'ın en gözde okullarından bir tanesi olarak gösterilen Milli Piyango Lisesi, şu günlerde adeta Teksas'ı andırıyor.
Kavgaların eksik olmadığı okulda, bıçaklar konuşuyor, öğrenci gurupları arasında sürekli tartışmalar yaşanıyor, öğrencilerin sivildeki arkadaşları kavgalara karışıyor, kız meselesi yüzünden çevredeki gençler okul önlerinde kol geziyor ve hatta öğretmenler bile okul içerisinde pataklanıyor. Tüm bunların yaşandığı Milli Piyango Lisesi'nde öğrenci velileri ise huzursuz…
Özellikle kız meselesi yüzünden gerek okul içerisinde gerekse okul dışında öğrenciler ve çevrede oturan gençler sık sık karşı karşıya gelirken, bölgede kavga eksik olmuyor.
Serseri diye adlandırılan gençlik gurupları okul çevresinde cirit atarken, emniyet ekiplerinin çevrede gerekli güvenliği sağlamadığı içinde bu gurupların sayısı artıyor. Kız öğrencilerle arkadaşlık eden bu kişiler okul çıkışlarında kız arkadaşlarını beklerken, okul öğrencilerini de sürekli olarak rahatsızlık veriyorlar. Bununla birlikte ise kız arkadaşlarının çevresinde bulunan erkek öğrenciler sürekli olarak bu kişilerin tacizlerine maruz kalıyor.
Serseri gurupları bununla birlikte arkadaşlık teklif ettikleri kız öğrencilerin erkek arkadaşı olması halinde bu kişiyi 3-5 kişilik bir toplulukla tartaklayarak bıçak zoruyla arkadaşlıklarını bitirmesi yönünde tehdit ediyorlar. Öğrencilerin bu duruma tepki göstermesi ise bıçaklanmalara ve kavgalara neden olurken, tehditlerin çokluğu okul çevresini adeta Teksas filmlerine çeviriyor.
Ertesi gün tartaklanan öğrencilerin çevresindeki arkadaşlarını okula getirmesi ise kavganın boyutlarını büyültüyor ve okulda huzursuzlukların yaşanmasına neden oluyor.


SERSERİLER KOL GEZİYOR
Gazetemizin velilerin yoğun şikayeti üzerine takibe aldığı okulun çevresinde farklı olmak üzere 4 gurubun kol gezdiği gözlendi. Araçlarıyla okulun önüne 5 kişilik bir gurupla gelen bazı gençlerin olduğu gözden kaçmazken, diğer guruplar ise okulun farklı bölgelerinde kol gezdikleri dikkatlerden kaçmadı.
Okul çıkış saatlerinde sürekli tekrarlandığı öğrenilen bu durumun çevreye ne kadar huzursuzluk verdiği ise rahatça gözlenebiliyor.


OKUL DUVARI DEĞİL TUVALET!...
Muhabirlerimizin takip ettiği sıralarda serseri gurupları okul çevresinde kol gezerken, okul duvarlarını ise adeta tuvalet gibi kullandıkları gözlendi. Serseri gurupları okulun yan duvarlarına sürekli yazılar yazarken, tuvalet ihtiyaçlarını okul öğrencilerinin rahatlıkla görebileceği şekilde duvarlara yaptıkları durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YOK
Okulun dağılmasına dakikalar kala ortada bu tablolar yaşanırken emniyet ekiplerinin ise çevrede bulunmaması ve güvenlik önlemlerinin alınmamış olması dikkat çekti. Sürekli kavgaların yaşandığı ve ailelerin huzursuzluk içerisinde olduğu bu çevrede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması akıllarda soru işaretleri bırakırken, sorunların nasıl aşılacağı ise merak konusu oldu.


ÖĞRETMENLER BİLE TARTAKLANIYOR
Okulda yaşananlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Öğrencilerin olduğu gibi öğretmenlerin de can güvenliğinin bulunmadığı okulda öğretmenler dahi okul içerisinde tartaklanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kız öğrenci tartışmasında araya giren bir öğretmen dışarıdan gelen şahıslar tarafından okul kantinin de sıkıştırılarak darp edilmiş ve konu Adli makamlara taşınmıştı.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2009, 21:56   #2
LaEdri
Usta Yiğido
 
LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Mesajlar: 6.011
Tecrübe Puanı: 1266 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

Yeni nesil öğretmenlerin eseri..
Öğretmenler yeni nesilin mağduru..
__________________
Hani o, babasına ve kavmine, “Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?” demişti.(Enbiya-52)
LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2009, 22:05   #3
Merkez_Alperen
Usta Yiğido
 
Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23

Üyelik Tarihi: 03.01.2009
Mesajlar: 676
Tecrübe Puanı: 634 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

Milli piyango lisesi mezunuyum. bizim zamanımızda bu tür olaylar olmuyordu olsa bile polisten önce bastıryorduk

Bu aralarda fazla vukuaat göremiyorum ben geçen yıl bir kıza silah çekilmişti ondan sonrada çok büyük olaylar olmadı yani..küçük olaylar oluyor ama bu olaylar sivasın bütün liselerindede vukuu buluyor..
.............
!! NE TEXASI ABİ BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA!
GÜVENLİK ÖNLEMİ YOKMUŞ.HER GÜN GÖZÜMLE GÖRÜYORUM 2 DEVRİYE POLİS ÖĞLEN TATİLİNDE GELİYOR.2 DEVRİYEDE AKŞAM OKUL ÇIKIŞINA GELİYOR.LÜTFEN BEYLERR..BU OKUL İÇ ANADOLUNUN SAYILI OKULLARINDAN BİRİSİ,SİVASIN TEKNOLOJİK BAKIMDAN EN GELİŞMİŞ LİSESİ..REKLAMINI YAPMAK YERİNE,KÜÇÜK OLAYLARI BÜYÜTÜP KARALAMAK NİYE?!!!
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 08:30   #4
altuntas58
Usta Yiğido
 
altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Üyelik Tarihi: 29.08.2006
Yaş: 70
Mesajlar: 38.469
Tecrübe Puanı: 4507 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

İlim irfan yuvalarında çocuklarımız arasında cıkan istenmeyen olayları duyunca ne oluyor bu gencliğe diye kendi kendime sormadan edemiyorum bizim zamanımızda okulda her hangi bir eylem yapmak söz konusu ble değildi şimdi bakıyorumda öğrenci öğretmenini tartaklayıp dövmeye kalkışıyor bune sorumzuzluk bune saygısızlık anlamış değilim
__________________
altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 09:06   #5
Arif Coşkun
Moderator
 
Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 61
Mesajlar: 27.868
Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

Bir yerin bir ilin güvenlik ve asayişiyle ilgili sorumlu kimseleri vardır. Onlardan bir başkası zaten karışma yetkisi yoktur olamazda. Zaten iş onlara kalmışsa vay halimize demektir. Bu asayişi sağayamayanların dır suç. Yönetim acizliğinden başka bir şey değildir.


.
__________________
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 11:06   #6
SivasLady
Editör
 
SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 43
Mesajlar: 2.501
Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

cok yazik cok
bizim buralarda sükür böyle seyler olmuyor
acaba neden kaynaklaniyor dissiplin eksikligimi
cezalarin az oldugumu, cocuklarin gözleri korkutulmuyor sanirim cezalarla
gelecek nesilleri daha iyi egitmeli böyle seyleri önlemek icin
__________________


Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...



SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 11:20   #7
özdemir
Usta Yiğido
 
özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Üyelik Tarihi: 22.11.2007
Mesajlar: 930
Tecrübe Puanı: 708 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir yerin bir ilin güvenlik ve asayişiyle ilgili sorumlu kimseleri vardır. Onlardan bir başkası zaten karışma yetkisi yoktur olamazda. Zaten iş onlara kalmışsa vay halimize demektir. Bu asayişi sağayamayanların dır suç. Yönetim acizliğinden başka bir şey değildir.


.
burda tek sorumluyu ilin asayişinden sorumlu olanları göstermek biraz insafsızlık olur kanımca
önce o serserileri oralara çeken sebepleri araşyırmak ve onun sebebini ortadan kaldırmak lazım
hepimizin bir öğrencilik hayatı oldu
sizde iyi bilirsinizki tek mevzu kız meselesi
aklı okulunda dersinde olan hiç bir kızın yadahiçbir erkeğin bu tür olaylarla ilişkisi olmaz
o yüzden öncelikle çocuklarımıza gerekli olan terbiyeyi, ahlakı öğretmek en iyisi
ama sen tutupta çocuğuna oğlum kaç tane sevgilin var, benim oğlum yapar babası gibi çapkın olacak diye gaz verirsen olacağı bu
kız evlatlarınıda ilgisiz alakasız bırakırsan bu tür olayların önüne geçemezsin
__________________
ѕєηιη нανα αттığıη уєя∂є , вєηιм яüzgαяıм єѕєя .. !!
özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 15:55   #8
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR
 
arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05

Üyelik Tarihi: 01.04.2007
Yaş: 31
Mesajlar: 4.399
Tecrübe Puanı: 1070 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

hepde dışarıya bakmak gerekmez
o okulun içinde de ne adamlar vardır
__________________
S ivaslıyız Hepimiz..
İ nançlı TüRK Genciyiz
V atana Millete Sahip Çıkan
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 19:29   #9
sivaslibozo
Yiğido
 
sivaslibozo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sivaslibozo Şuan sivaslibozo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2013 10:49

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 37
Mesajlar: 61
Tecrübe Puanı: 695 sivaslibozo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

selam
Almanyada Berlinde bi okulda yasanan buna benzer bi olay yüzünden, ögrencilerin güvenliligi acisindan.Okul yönetimi okulun girisine iki tane özel güvenlik elamani dikdi.
Ve okulda ki daha dogrusu okulun avlusundaki siddet son bulmusdu.
Hatta o GÜvenlikcilerde benim calisdigim sirketin elamani
bence iyi bi fikir..ve Sivas da uygulanabilir.
Böylelikle okula yabanci giremez ve olaylarin bi nevi önüne gecilmis olur.
Tabi Güvenlikcilerin biraz disli ve iri yari olmasi kendi menfaatlerine olucakdir

Saygilar
Yusuf
__________________
Bir SIVASLI ölümden kacmaz...
Ölümle YASAR !!!
sivaslibozo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2009, 21:43   #10
Merkez_Alperen
Usta Yiğido
 
Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23

Üyelik Tarihi: 03.01.2009
Mesajlar: 676
Tecrübe Puanı: 634 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Okul Gibi Duruyor!

Alıntı:
arikarinkuchi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
hepde dışarıya bakmak gerekmez
o okulun içinde de ne adamlar vardır
o okulun içi tertemiz koçum merak etme.Disiplin hadsafhada!
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:22.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.