|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 | ||||||
|
Yeni Yiğido
![]() AHMET_BALCI Şuan
Son Aktivite: 09.05.2009 21:34
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Bu millet sevdiğini böyle uğurlar.
Muhsin Reis hayatında büyük birliği sağlayamadı ama vefatında bunu başardı. Siyasette umduğunu bulamadı Ama Türk Milletinin yüce gönüllerinin sultanı oldu hep Siyaset ona göre değildi. Mahalle koçakarıları gibi alandan alana laf yarıştırmak tarzı değildi Reisin 3 günlük dünya için fırıldak olmak uymuyordu yapısına. O kendi halinde ,zengin mana dünyasında bir anadolu yiğitiydi. Şanlı bir alperendi Yavuz,Yunus,Mevlana geleneğinin günümüzdeki iz düşümüydü Reis. Ömrü hep çileyle geçti. Ölümü çileyle son buldu. Türk Milleti yiğit alperenlerini unutmamalı,Unutturmamalıdır
|
|
||||||
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Tecrübe Puanı: 796
![]() ![]() ![]() |
Eline emeğine yüreğine sağlık.. Türk İslam aleminin başı sağolsun :(
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4558
![]() |
Çok güzel videolar emeğinize sağlık
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() gul-i_ahmer Şuan
Son Aktivite: 27.08.2010 16:43
Tecrübe Puanı: 699
![]() ![]() ![]() |
BBP GENEL MERKEZDEKİ PROGRAMA YETİŞEMEDİM BEN YA CAAMİDE KADINLARIN BİR KISMI CAAMİNİN İÇİNDEYDİ BENDE CAAMİNİN İÇİNDE KALDIM NAMAZ BOYUNCA SONRA NAAŞI BBPYE GÖTÜRÜRLERKEN BİZ CAAMİDEN ÇIKMAYA ÇALIŞTIK YARIM SAAT KADAR ZATEN CAAMİNİN İÇİNDE ÇIKAMADIK SONRA BBPYE DOĞRU YÜRÜDÜK AMA ÇOK KALABALIK OLMASI YÜZÜNDEN ÇOK YAVAŞ YÜRÜLÜYORDU O KONUŞMALARI KAÇIRDIM YA
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42
Tecrübe Puanı: 916
![]() ![]() ![]() |
Gerçekten inanaılmaz kalabalıktı.Cenaze namazı kılıkdıktan sonra cmiinin boşlatılması bile yarım saatten fazla sürdü birde dışarıda yüzbinler vardı.Keşke sağkende bu destegi hep gösterseydiik ona.Türk milletinin başı sağolsun.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şanlı bir alperendi
Yavuz,Yunus,Mevlana geleneğinin günümüzdeki iz düşümüydü Reis. Ömrü hep çileyle geçti. Ölümü çileyle son buldu. Türk Milleti yiğit alperenlerini unutmamalı,Unutturmamalıdır Rabim Nur içinde yatırsın hiç bir zaman sevenleri onu unutmayacak hep yüreklerde yaşayacak :((( Emeğine sağlık kardeş paylaşım için ALLAH(cc) razı olsun.
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Yiğido
![]() AHMET_BALCI Şuan
Son Aktivite: 09.05.2009 21:34
![]() |
[size=18]“Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur..
MUHSIN YAZICIOGLU Bu millet sevdiğini böyle uğurlar. Muhsin Reis hayatında büyük birliği sağlayamadı ama vefatında bunu başardı. Siyasette umduğunu bulamadı hiç Birkaç hafta önce seçimi konuştuğu bir televizyon programında "Sandığın sultanı olamadım ama gönüllerin sultanı oldum." demişti. Kocatepe Camii'nden taşan kalabalık, bu sözün doğruluğunu tasdik ediyor. Adını verdiği 'büyük birliği' kendi cenazesinde sağladı. Siyaset ona göre değildi. Mahalle koçakarıları gibi alandan alana laf yarıştırmak ona göre değildi. 3 günlük dünya için fırıldak olmak uymuyordu yapısına. Zaten kaza duyulduğunda fırıldak siyaset bir anda susmuş, kısır çekişmeler durmuş, idrakler vicdanlar, izanlar bir anda dürüst siyasetin kahramanına odaklanmıştı, yürekler ona saygıda ve duada birleşmişti. Merhum hayatını kaybederek siyasete ders vermişti Muhsin Reis kendisiyle barışık bir insandı. Yaşadıklarından ders alarak yüce bir fikir dünyası oluşturmuştu. Hüçrede kaldığı günleri, "Ben Dev- Sol'un lideriyle aynı hücreyi paylaştım ve bir gün, 'koskoca Türkiye'yi paylaşamadık, ama şu 2,5 metrekarelik hücreyi paylaşıyoruz' dedim. Yani, bu bana şunu öğretti: Kavgaların hiç kimseye faydası yoktur" sözleriyle anlatmıştı Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne yazdı. Önceki ay, Muhsin Başkan ile birlikte Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda ülkücülerin mezarlarıyla birlikte Deniz Gezmiş'in, Mahir Çayan'ın mezarlarını da saygı içinde ziyaret ederler. Bu gerçekten muhteşem bir tablo… Müthiş bir özgüven… 1991'in hemen başı… Bursa cezaevi savcısı, cezaevinde yatan ülkücü ve solcu tutukluların açık görüş hakkını kaldırınca soluğu orada alır. Yüksek bir yere çıkıp, solcu ve sağcı tutuklulara birlikte hitap eder. İşkencenin insanlık suçu olduğunu, solcu-sağcı fark etmeyeceğini, kime yapılırsa yapılsın, bu suçun karşısında olmak gerektiğini anlatır. Sonra Alevi bir solcu tutuklunun yaşlı annesiyle samimi bir sohbet eder. Moral verir. İçeri girer solcu tutukluları da ziyaret eder. Böyle bir liderdi işte Cok otoriter ve örnek bir yapısı vardı. Koğuşta birlikte kaldığı Adana Davası'ndan gelen ülkücü gençlerin çay için kavga etmesine kızmış, "Madem ki bu çayı adam gibi içemiyorsunuz, ben de içmiyorum" diyerek tepki göstermiş ve hapisten çıkana kadar bir daha çay içmemişti. Darbecilerin yaptığı işkenceler onu devletine küstürememişti. Gözleri bağlı olarak getirildiği Mamak’ta kendisine 26 gün ağır işkence yaparlar. Bedenine bağlanan aparatlarla kendisine her gün saatlerce elektrik verilir, bir kalasa bağlanıp tavana asılır, sürekli darp edilir. Elektrikten parmak uçları yanar, dayaktan ayakaltları pişer, başında derin yaralar açılır. Tavana asılmaktan sırtı ve kolları morarır. Doktor muayenesinde bunlar kayıtlara aynen geçerse de işkenceden olduğu yazılmaz. 26 günün ardından 5.5 yılı tek kişilik hücrede olmak üzere tam 7.5 yıl cezaevinde kalır. Kendisine isnat edilen veya işlemediği halde işlemiş gibi itiraf etmesi istenen suçları işkence altında bile üstlenmez. Neticede 7.5 yıl sonra tahliye edilir. Buna rağmen hep Türkiye sevdalısı kaldı. O kendi halinde ,zengin mana dünyasında bir anadolu yiğitiydi. Şanlı bir alperendi Yavuz,Yunus,Mevlana geleneğinin günümüzdeki iz düşümüydü Reis. Ömrü hep çileyle geçti. Ölümü çileyle son buldu. Türk Milleti yiğit alperenlerini unutmamalı,Unutturmamalıdır
|
|
|
#8 |
|
Yiğido
![]() ![]() kaanansay Şuan
Son Aktivite: 04.02.2015 21:09
Tecrübe Puanı: 616
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KOCAREİSİM SANA
Ey kurban olduğum..Muhsinim.. sen ne koca bir adamsın? Hadi doğru söyle!Rabbime şikayet mi ettin bizi..? Allah’ım;bu insanlar beni sevmiyor mu ne?neden oy vermiyorlar? Biliyordun,Seviyordu seni O..Kırmadı elbette,madem öyle gel dedi, Gel de bak..! seyret ülkeni,hem de nasıl seviyorlar!!! Ya bunu öğrenmek için bu kadar uzağa gitmene ne gerek vardı? Bilirim,kainatın en huzurlu yerindesin şimdi,mutlusun... Ama ya sen? bilmez misin ki bu ülke,sevdiğini öldürür sonra sever.. Bilmez misin ki hayatta süründürür,ölünce ödüllendirir? Bunu sınamaya gerek var mıydı?Gönlümüzdeydin işte.... RUHUN ŞÂD,MEKANIN CENNET OLSUN, EY GÜZEL İNSAN.
|
|
|
|
#10 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
![]() ![]() ![]() |
ne diyimki sözün bittiği yer dedikleri bu galiba canım kardeşim ruhun şaad mekanın cennet olsun rabbim ailene ve bizlere sabırlar ihsaan etsin dilim varmıyo o şeyi demeye sen sadece uzun bi seyahate çıktın ve sen dönmeden bizde bir gün gelip sana eşlik edeceğiz buradayken o büyük birliği sağlayamadın eminim bir gün hep beraber gittiğin yerde o büyük birliği sağlıyacağız kardeşim sen rahat uyu canım kardeşim allah senin toprak ömrünü o gül yüzlü oğluna versin ve babasının izinden devam etmeyi nasiip etsin inşallah dualarımız seninle canım kardeşim elli iki gecene başladım üzülme kabrin gül bahçesi gibi oluyo şu an eminim bayan ve erkek kardeşlerimde başlamışlardır dualarahep birlikte seni efendimize komşu olana dek dualarımızı devam ettireceğiz melek olucaksın canım kardeşim ve bizi göklerden ziyaret etmeye geleceksin
seni çooook ama çok seviyoruz bunu sende gördün güle güle git ve bizi bekle bi gün bizde geleceğiz ve yine hep beraber olacağız ruhun şaad olsun mekanın cennet başta efendimiz olmak üzere peygamberler ve evliyalar komşun olsun |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|