|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() fırtına110 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.02.2014 14:10
Tecrübe Puanı: 615
![]() |
![]() Büyük edebiyatçımız Tarık Buğra ne güzel demiş,gençliğim eyvah!Evet gençlik eyvahlar dedirtecek durumda.17 yıllık eğitimci olarak diyorum ki gençlik zor durumda,bunalımda,uçurumun kenarında.Okumayan,araştırmaya n,sormayan,sorgulamayan,hedefs iz bir gençlik yetişiyor.Gençlik sahipsiz,yada sahiplenmemiş.
Biz yetişkinler,bu durumu hep görüyoruz,görmesine de sadece görüyoruz işte.Büyüklerin gençlere sadece eyvah demesi vah etmesi kar etmez.Nesil elden gidiyor,ahlak kalmamış,inançlarımız zedeleniyor,geleneklerimiz,örf ümüz,adetlerimiz yok olma durumunda deyip hayıflanıyoruz sürekli.Hatta bütün kabahati,suçu hep gençlikte arıyoruz.Sanki tek suçlu gençlermiş gibi.Biz yetişkinlerin hiç hatası,yanlışı yokmuş gibi pişkince normal hayatımızı devam ettiriyoruz. Gençlik ne istiyor,nasıl mutlu olur,duyguları nelerdir,nelerden hoşlanır,ihtiyaçları nelerdir,bütün bunları maalesef ciddi olarak düşünüp çare üreten hiçbir mekanizma,kurum yok.Günümüz Türk genci eğlenmeyi seviyor,enerjisini bir şekilde atmak istiyor,kalıplarını kırmak istiyor,yeniliği,modayı takip ediyor.İşte bu tespitleri yapabilirsek,sorununda kaynağını yakalayabilmiş oluruz.Benim kuşağım gençlik yıllarını cep telefonları,özel televizyon kanalları,cafeler,bilgisayar,i nternet olmadan yaşadı.Şimdi biz kalkıyoruz gençlere siz niye şöyle böylesiniz diyoruz.Dememeliyiz.Anlamaya çalışmalıyız.Gençleri dinlemeliyiz.Çareler,çözümler üretmeliyiz. Günümüz öğrenci gençliğinden birkaç örnek vermek istiyorum.Büyükler olarak bizler hep şunu diyoruz.Bizim zamanımızda öğrenci,öğretmenini gördüğü zaman önünü iliklerdi,üstünü başını düzeltirdi.Kravatı düzgün olurdu,birbirlerine sövmez, vs vs.Tamam haklı olabiliriz ama,bu gençliğin böyle davranmasını nedenlerini hiç düşündük mü,sorguladık mı kendimizi.Bence hayır.Bütün suçu gençliğe yükleyip,sonrada eyvahlar çekiyoruz.Ailelerin hiç mi kabahati yok.Biz çocuklarımızı ne kadar yetiştirebiliyoruz ki,onlarla ne kadar ilgilenebiliyor,ne kadar zaman geçirebiliyoruz,hep iş,iş,iş.Maddi şeyleri hep bahane ederiz.Evlatlarımızın manevi ihtiyaçlarını hiç düşündük mü,oturup bir kez dinledik mi,dertleşmelerini sağladık mı,bence hayır.İğneyi önce kendimize,çuvaldızını da başkasına batıralım. Gençlerin içinde bulunduğu boşluğu doldurabilecek mekanlar,enerjisini boşaltacak spor salonları,eğlenebilecekleri uygun ortamlar, milli manevi değerlerini öğrenebilecekleri sosyal çalışmalar yapılabilirse ve her şeyden önce bir anne-baba olarak aile sevgisini aşılayabilirsek,gelecek düşüncesi,gaye,hedef verebilirsek belki eyvahlarımız biraz hafifleyecektir.Gençlik kitap okuma sevgisine alıştırılmalı,okuduğunu yorumlayabilmeli,adab-ı muaşereti,yani görgü kurallarını bilmeli. Gençlerimizin en fazla sıkıldığı,söylenildiği zamanda oflar çektiği bir durumda,bizim zamanımızda diye başlayan konuşmalar,nasihatlardır.Böyle yaklaşımlar gençlere faydadan çok zarar vermekte.Yapılması gereken kuru nasihatı bırakıp,hatta azarlamayı da bırakıp,işten dönüldüğünde mutlaka çocuklarımızla oturup konuşmamız,onları dinlememiz,derslerine elimizden ne kadar geliyorsa yardımcı olmaya çalışmamız,milli manevi dinamiklerini öğrenmeleri için bizzat birlikte kitap okumamız,istedikleri konularda soru sormalarına müsaade etmemiz gerekir.Sürekli ders çalış diyerek,bilgisayardan uzak dur,şu diziyi seyretme gibi sonuçsuz tavırlara girmeden,bazen birlikte seyrederek, bazen birlikte oynayarak, birlikte vakit geçirerek sorunları çözebiliriz. Büyük fikir adamı Üstad Necip Fazıl demiş ya,’Kim var denince sağına soluna bakmadan ben varım diyen bir gençlik istiyorum’.Evet,aslında böyle bir potansiyele sahip gençliğimiz var,yeter ki sahip çıkalım,sahip çıkmazsak çok daha büyük felaketlerin olacağını unutmayalım.Gençlik müthiş dinamik,çok zeki,çok hazırcevap,Yeter ki sahip çıkıp yetiştirelim.Yeni Fatihler niye yetişmesin ki ? OSMAN AZMAN EĞİTİMCİ [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() güzel paylaşımın için sonsuz teşekkürler ellerine sağlık kardeşim
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() sende sağol salim kardeşim
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2203
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() gençlik zor durumda,bunalımda,uçurumun kenarında.Okumayan,araştırmaya n,sormayan,sorgulamayan,hedefs iz bir gençlik yetişiyor.Gençlik sahipsiz,yada sahiplenmemiş.
aynen katılıyorum....
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() seva biz eğer gençliğe sahip çıkmazsak birileri muhakkak sahip çıyor buda sonu hüsrana varan olaylara doğru gidiyor
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1287
![]() |
![]() gençlere sahıp çikmak bır yana yetişkın ınsan bıle çiyrından çikmış bi durumda gençlerimiz bence yetışkın ınsandan daha iyi ama gene hak veriyorum sıze sahıp çikmamiz lazim toplum olarak
herkes kendi evlanıda sahıp çıksa gene duzelır ama nerde eline para veriyor soka saliyor nere gıder ne yapar umrunda deyıl ben öyle velı tanıyomkı çocuk 5 sınıfata öğretmenı tanımıyor çünku bır birey veli olarak okunun yolunu bilmiyor gel bu gencin halini düşün
![]() |
![]() |
#7 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5491
![]() ÖMRÜM ÖMRÜM
Güz mü geldi rengim soluk Ne tez yaprak döktüm ömrüm Hep ağlarsın boynu bükük Gözyaşı deryam ömrüm Ne tadım var ne tuzum Ne yaşamakta gözüm var Bülbül gibi güle figan Etmekten ne çıkar ömrüm Ömrüm ömrüm oy oy Her kuşun bir yuvası var Hele bak ne sevdası var Yaşamakta hevesi var Neden tadın kaçmış ömrüm Alem gülüp eğleniyor Gönlüne sultan arıyor Beni gören deli diyor Yataksız yorgansız Ömrüm ömrüm oy oy............
![]() |
#8 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() kardelen çiçeği şiir güzel kimin
![]() |
#9 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Her kuşun bir yuvası var
Hele bak ne sevdası var Yaşamakta hevesi var Neden tadın kaçmış ömrüm
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 09:55
Tecrübe Puanı: 944
![]() ![]() ![]() |
![]() Hepinizin fikirlerine katılıyorum gerçekten günümüzde gençlik çok kötü bir durumda ve kötüye doğruda yol alıyor bu konuda hepimizin yapacağı çok şey var Rabbim bizlere doğruyu görmeyi nasip etsin ki inşallah bizlerde kardeşlerimize çocuklarımıza bunu aşılayalım....
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KURTLAPA BELEDİYESİ (MERKEZ) | Güner | Kurtlapa Belediyesi (MERKEZ) | 723 | 12.09.2015 21:58 |
Saygıyla Anıyoruz. | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 12 | 22.03.2009 22:29 |
CUMHURİYET ŞEHRİ SİVAS | Abdurrahman 58 | Ozanlarımız | 7 | 26.12.2008 13:43 |
Çanakkale Geçildi | fertelliyim | Arşiv | 13 | 21.05.2008 12:38 |