|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 962
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk Eğitim Sen, Sivas Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Mücahit hakkında, "keyfi sicil notu verdiği" gerekçesiyle Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Dilekçede, Mustafa Mücahit'in Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olmasından dolayı Sivas'daki okul müdürlerinin birinci sicil amiri konumunda bulunduğu ve sicil notu dönemlerinde okul müdürlerinin sicil notlarını verdiği hatırlatıldı. Suç duyurusu dilekçesinde, "Sendikamız üyesi bulunan okul müdürleri 2009 yılı içerisinde son 5 yıllık sicil notlarının taraflarına bildirilmesi amacıyla Bilgi Edinme Kanunu doğrultusunda kurumlarına talepte bulunmuşlardır. Sendikamız üyesi bulunan bütün okul müdürleri son 5 yıllık sicil notu ortalamalarının 90'ın üzerinde olmasına rağmen 2008 yılı sicil notu ortalamasının 90'ın altına düştüğünü fark etmişlerdir. Sicil notu ortalamasının 90'ın altında olması sebebiyle üyelerimiz özlük hakları açısından zarara uğradıkları gerekçesiyle sicil notlarının iptali amacıyla sendikamız aracılığıyla Sivas İdare Mahkemesi'ne iptal davası açmışlardır" denildi. Dilekçede, açılan 4 dava sonucunda üyelerin düşük sicil notlarının iptaline karar verildiğine de yer verilerek, "Sivas İdare Mahkemesi kararlarında, davacıların 2008 yılı içerisinde görevde başarısız olduklarını gösterir hiçbir bilgi veya belge sunmaksızın ve objektif kriterler dikkate alınmaksızın verilen sicil notlarının hukuka aykırı bir şekilde tesis edildiğine karar vermiştir. Sicil notu raporları objektif esaslara dayanmalıdır. Çok kısa sürede meydana gelen bu sicil notu düşüklüğü sicil amirlerinin kanaati olarak açıklanamaz. Sicil notlarının iptali amacıyla açmış olduğumuz davalar sonucunda Mahkeme'nin vermiş olduğu kararlar da sicil amiri olan Mustafa Mücahit'in subjektif kriterleri dikkate alarak keyfi davrandığını açıkça göstermektedir" denildi. Dilekçede ayrıca, Mustafa Mücahit'in aynı zamanda sendikal hakların kullanılmasını engellemeye yönelik suç işlediği de öne sürüldü. Dilekçede, Mücahit'in görevini kötüye kullanmak ve sendikal hakları engellemek suçlarıyla, TCK'nın 257/1 ve 118 maddesi uyarınca da ayrı ayrı bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. (ANKA) (NR/BÜN) (Ankara Haber Ajansı) |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
suçlu bulunmuş gibi suçlu olan suçunu çekecek, haklı olanlarda haklarını alacak.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1374
![]() |
Eğitim bir-sen sendikasına bağlı müdürlerin sicil notları yüksek mi verilmiş peki?
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|