|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 939
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Programa katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çeşme açılışı vesilesiyle birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini vurguladı. Sivas Belediyesi, tarihi eserleriyle ve önemli şahsiyetleriyle bir kültür şehri Sivas’ın kültürel zenginliklerini gündeme getiren yeni projelerle il turizmine katkı sağlıyor. Sivas’ta yetişen Alevi Bektaşi geleneğinin önemli temsilcilerinden biri olan Pir Sultan Abdal adına çeşme yaptırıldı. Sivas Belediyesi, Seyrantepe Muhtarlığı ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla yaptırılan Pir Sultan Abdal Çeşmesi için açılış töreni düzenlendi. ![]() Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, halk ozanı Ali Kızıltuğ, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Rıza Kaçan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Cahit Albayrak ile davetlilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ![]() Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİBESKİ) çeşmenin yapımı için 225 metre su hattı çekti. Törende konuşan Mahalle muhtarı Gülşen Yalçın, muhtarlığın bir mühürden ibaret olmadığını ifade ederek, mahalle halkına faydalı olabilmek için çaba gösterdiğini söyledi. Yalçın, çeşmenin yapımına katkılarından dolayı Sivas Belediyesi ile mahalle sakinlerine teşekkür etti. ![]() Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çeşmeden “Behrampaşa Suyu” olarak bilinen tatlı suyun akacağını söyledi. Suyun insan hayatı için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Ürgüp, yapılan tören vesilesiyle çeşme açılışından ziyade birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini vurguladı. Başkan Ürgüp, Pir Sultan Abdal adı verilen tatlı su çeşmesinin açılışına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. ![]() Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, konuşmasının ardından çeşmenin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Başkan Ürgüp, CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, halk ozanı Ali Kızıltuğ, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Rıza Kaçan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Cahit Albayrak birlikte çeşmenin açılışını yaptı ve çeşmeden su içti. ![]() Açılıştan sonra müzik eğlence programı düzenlendi. Halk ozanı Ali Kızıltuğ ve yerel sanatçılar, mahalle sakinleri için konser verdi. Çeşme açılışına katılanlar, gönüllerinde eğlenme imkanı buldu. Kaynak: Sivas Belediyesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kavşak yapılır törenle açılır.Çeşme yapılır törenle açılır.
Her güzel çalışma törenle açılmalı tabi.. Hayırlı Olsun.....
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 988
![]() ![]() |
![]() Çok güzel kareler halkın özlediği benimsediği tablo bu işte. Tebrikler
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 58_SEMİH_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.10.2014 21:26
Tecrübe Puanı: 772
![]() |
![]() Çeşme için konser
![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı 58_SEMİH_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne güzel Halk asigi Ozan Pir Sultan Abdal´ i anmak.
RUHUN SAAD OLSUN BÜYÜK INSAN. BEN DE BU YAYLADAN ŞAHA GİDERİM Karşıdan görünen ne güzel yayla Bir dem süremedin giderim böyle Ala gözlü pirim sen himmet eyle Ben de bu yayladan şaha giderim Eğer göverüben bostan olursam Şu halkın diline destan olursam Kara toprak senden üstün olursam Ben de bu yayladan şaha giderim Bir bölük turnaya sökün dediler Yürekteki derdi dökün dediler Yayladan ötesi yakın dediler Ben de bu yayladan şaha giderim Dost elinden dolu içmiş deliyim Üstü kan köpüklü meşe seliyim Ben bir yol oğluyum yol sefiliyim Ben de bu yayladan şaha giderim Alınmış abdestim aldırırlarsa Kılınmış namazın kıldırırlarsa Sizde şah diyeni öldürürlerse Ben de bu yayladan şaha giderim Pir Sultan Abdal´ım dünya durulmaz Gitti giden ömür geri dönülmez Gözlerim de şah yolundan ayrılmaz Ben de bu yayladan şaha giderim. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğan bulut58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2015 00:32
Tecrübe Puanı: 1313
![]() |
![]() hayırlı olsun
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1804
![]() |
![]() naader tembeller kele nevardı ben ordayken yapılsaydı şu açılışda alikızıltuğu kaçırmasaydım olmazmıydı çoh haset şu bizim sivaslılar çoooh aman illallah herif öf
neyse genede hayırlı uğurlu olsun ismide güzel bir aşığımızın adını taşıması gurur verici birşey keşke daha büyük yapılara verilse bu değerli isimler mesela okul gibi hastane gibi dimi daha güzel olur çeşmede güzel oradan su içenler adının canına gitsin diyince gidermiş büyüklerimiz öyle derlerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bizim parka da yeni çimler ektiler.Açılışı ne zaman acaba çimlerin?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() En kısa zamanda bir tane otobüs durağı açılışı bekliyoruz belediyemizden.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1804
![]() |
![]() leadri kardş isterseniz doğan beye telegraf çek hemen gelir açılışınızı yapar kele adam zaten açılış için başkan olmuş .
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|