Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.07.2010, 07:00   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 945 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ORAN önemli mesafeler kat etti

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yapan Sivas Valisi Ali Kolat, ORAN’ın kurulduğu günden bu yana önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu Haziran ayı toplantısı dün Sivas Valiliği Vali Ahmet Muammer Bey toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi basın mensuplarını bilgilendiren ajansın yönetim kurulu başkan vekili Sivas Valisi Ali Kolat, ajansın kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde önemli bir mesafe kat ettiğini kaydederek “Ajansımız Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini içeren bölge planını hazırlayacaktır” dedi.
Özellikle ajans genel sekreterinin atanmasından sonra gerek diğer uzman ve destek personelinin göreve başlamaları, gerekse hizmet binalar ve ofislerinin belirlenerek hizmete sunulmasının kurumsallaşmalarını sağladığını ifade eden Kolat, ajansta mayıs ayı itibariyle 17 uzman ve 5 destek personelinin göreve başladığını, personelin eğitimlerinin devam ettiğini bildirdi.
Ajansın Kayseri ilindeki hizmet binasının 1 ay içerisinde hizmete gireceğini belirten Vali Kolat, “Sivas ve Yozgat illerindeki Yatırım Destek Ofisleri de önümüzdeki 2-3 ay içerisinde hizmete açılacaktır. Bundan sonraki süreç içerisinde yoğunlaşacağımız konu Bölge Planı ve Kalkınma Stratejileri'nin en iyi şekilde hazırlanması ve tespit edilmesidir. Bildiğiniz gibi yıllardır Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve diğer kamu kurumları tarafından merkezi planlama yapılmış ve bu doğrultuda bölgesel ve ulusal kalkınma yol haritası çizilmiştir. Artık ülkemiz ve bölgemiz sadece merkezden planlanamayacak kadar büyümüş, planların merkezden yapılması, uygulaması ve bölgenin ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermesi oldukça zorlaşmıştır. Devlet Planlama Teşkilatı bu gibi sorunların önüne geçmek için Bölge Planlarının ve Kalkınma Stratejilerinin artık kalkınma ajansları tarafından yerelde hazırlanması ve uygulanması sürecini başlatmıştır.
Bu kapsamda ajansımız Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini içeren bölge planını hazırlayacaktır. Daha önce birçok kez belirttiğimiz gibi bu süreç çok önemli olup bölgemizin kısa, orta ve uzun vadede nasıl gelişeceğini belirleyecektir” şeklinde konuştu.
Vali Kolat, geçen ay itibarıyla Bölge Planı ve Kalkınma Stratejileri ile ilgili çalışmalarının başladığını, önümüzdeki 3-4 ay boyunca yoğun olarak süreceğini belirtti.
Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Yozgat'tan önce Siirt Valiliği döneminde de Dicle Kalkınma Ajansı'nın yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığını söyledi. Burada da ajansın yönetim kurulu üyesi olarak toplantılara katılacağını, daha önceki bilgi ve birikimlerini aktarmaya gayret edeceğini ifade eden Şentürk, ajansın bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
Toplantıda Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata,
Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilici, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli hazır bulundu.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2010, 10:19   #2
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1062 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: ORAN önemli mesafeler kat etti

dostlar sizi işte güçte görsünler , makam arabası fors hava gazı, ye iç konuş dağıl, kayserili uyanık tek ofisini açan il kayseri, geri oldu olacak buldu bulacak valisi, hep aynı terane bilmem ne vadisi projesi bitti şimdi başladı oran mı, oran buran kaşındıkça oturduğun yerde proje üret oran projesi diye

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)