|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 607
![]() |
![]() Türkiye de 1950 yıllarından günümüze kadar geçen zaman içerisinde bir çok siyasi partilerin yıldızları parladı sonra söndü. Zamanla şaha kalkan partiler sonra uslandılar köşelerine çekildiler. Dolaysıyla eskidiler bir daha iktidar olma olasılıkları kalmadı. Bunları anlatmaya gerek yok bilinen gerçeklerdir. Eskiyen ,yıpranan siyasi partilerin iktidar olma yolları kapandı. Bilinen mevcut siyasi parti ve liderleri tarih oldular. Her şeyde yenilik olduğu gibi partilerde de
yeni isimler yenilikler çok önem taşımaktadır. Ak parti yeni bir isimle yenilikçi programiyle tabanından aldığı kuvvetle alt yapısını tabana yaydı. Sayın Başbakanın Belediye Başkanlığı döneminde elle tutulur gözle görülür icraatları ve eserleri Erdoğan ı başarıya götürdü halkın gönlünde taht kurdu. Akmayan sular aktı, kesilen Elektrik kesilmedi,yürünmez yollar yürünür hale geldi . İstanbul gibi büyük bir metropol kent ine yepyeni bir çehre kazandırdı. Saymakla bitmeyen eserlere imza attı bunlar inkar edilemez. Her yapılandan toplum memnun oldukca oy potansiyeli yükseliyordu. Bu da partiyi ve Erdoğanı başarıya yükseltiyordu. Ak parti iktidarı döneminde de bir çok başarılı işlere imza attı. Türkiye yi donattı yapmış olduğu başarılı işler halk tarafından tasvip edildi genel toplumla bütünleşti Ak parti ve Erdoğan zirveye oturdu. Ana yasada bazı maddelerin değiştirilmesi gerektiği düşüncesine vararak 26 maddeyi referandumla 12/09/2010 tarihinde halkın onayına sundu. Verdiği mücadelede yüksek oy alarak mücadelesini başarıyla sonuçlandırdı partiyi şaha kaldırdı. Ak partiyi bundan sonra kimse tutamaz. Tahminler gelecekte Ak parti uzun yıllar iktidarda kalacağı görünmektedir. Gelecek seçimlerde çok yüksek oy patlamasıyla genel seçimi kazanacak 2011 de. 12 Eylül referandumu ile önündeki engellerin birçoğunu kaldırdı Başbakan tahtını koruyacak . Seçim hazırlıkları başlayabilir gelecektede partisini şaha kaldıracağı ve seçimi kazanacağı bilinmektedir. Bundan böyle Ak partiyi kimse tutamaz . Karşısında güçlü bir partinin olmaması Ak partinin şansını yükseltiyor. Yeni kurulan bir parti yok ,arkasından halkı koşturacak liderde yok meydan Ak partiye kalıyor. Halka oyunu kime vereceksin diye sorulduğunda istesek te istemesek te Ak partiye vereceğini söylüyor. Niçin diye sorulduğunda kime verelim oyumu değerlendirecek başka bir parti var mı diye cevap veriyor. Bu da çok önemli olsa gerek böyle olunca Ak partinin şansı artıyor. O zaman akla şöyle bir soru geliyor. Kuvvetli bir liderle yeni bir isim adı altında bir partinin kurulması şart oluyor. Parti yok mu var fakat eski yıpranmış siyasi partilere halkın itibarı yok. Bunlar kendilerini yenileselerde halk bunlara oy vermez. Yeni bir isimle yeni bir lidere çoğulcu demokrasilerde ihtiyaç var. Bu boşluğu dolduracak birine de ihtiyaç var. Siyasi alanda arkadan gelen genç nesle imkan tanımak şart. Her şey gençleştiği gibi siyasi liderlerde gençleşmeli . Bunların önünü açacak olan yine Ak parti olabilir. Çünkü arkadan yetiştirdikleri dinamik genç liderleri olabilir. Dolaysıyla Ak parti uzun yıllar iktidar liderliğini elinde tutacağa benziyor. Ak parti kurucu üyeleri ayrılabilir ler partinin omurgasını teşkil eden alt yapı çok kuvvetli olduğu için Ak parti yeni nesille devam eder gibi görünmektedir. Bunlar taraf değil tahmin edilmektedir ve bir görüşün yorumu dur. Memleket için hayırlı ve uğurlu olsun başarılar dileriz sevgilerimle Ağaoğulları 14/09/2010. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 760
![]() |
![]() durmak yok........................... ...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı titizyiğido'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 997
![]() ![]() |
![]() Aslında seçim yapılmasada olur, ne gerek varki boşu boşuna masraf, nasıl olsa uzun yıllar AKP zaten başta kalacakmış, ülkenin zaten hiç bir sorunu problemide yok, hepsi halledildi
Sultan Tayyip paşamızla ne terör, ne işsizlik ne açlık ne yolsuzluk, ne ekonomik problemler, ne kapanan fabrikalar ne işyerleri herşey süper millet neşesinden göbek atıyor, ne güzel bir pembe tablo çizdin sen ağaoğlu. İşsizlik, terör, hırsızlık,yolsuzluk,ihale fesatlıklarını unutuverdin. Evet, evet tehtit, şantaj, baskı kendinden olmayana vatan haini, yandaşları zengin etmek hanedanlık kurmak durmak yok yolmaya devam. **** 2002 Seçimlerden önce "geldiğimizde en geç bir yıl yolsa dokunulmazlıkları kaldıracağız" diyen kimdi? YÖK kaldırılacak diyen kimdi? En yüksek seçim barajı bizde inecek diyen kimdi? Demekki köprüyü geçene kadarmış. Demokrasi borazanları bunları neden göremiyor. Ülkenin olmadık şeylerle gündemini saptırıp kargaşalık, kafa karışıklığı yapmaktan başka birşey yapmıyorlar. 2004 te hayırlı iş adamının burs parasıyla ABD lerde eğitim alan başbakanın oğlunun şuanki konumunu araştırdınmı hiç ağaoğlu? AKP saflarında yer almış son 8 yıl içindeki, bakan ve çoçuklarının 8 yıl evvelki ekonomik durumuyla şimdiki durum arasındaki farkı hiç araştırdınmı? Ülkemde açlık sınırı nedir bilirmisin? Ülkemde asgari ücretle evini geçindiren ne kadar insan var bilirmisin? Gece karanlığında çöplerden artık toplayıp hayatta kalmaya çalışan ne kadar insan var bilirmisin? Geçmişler pastanın başına "devlet malı deniz yemeyen keriz" misali götüren götürene. Bunları örtbas etmek içinde böyle anayasa, yok babayasa yok başörtüsü, yok din elden gidiyor yaygaralarıyla taraf toplamak istismar etmek. Bu referandum sizi uçurmasın, ayaklarınız yere bassın, siz kendiniz diyorsunuz bunu seçimle karıştırmayın diye. Bu referandumdan en karlı çıkan parti CHP dir. Daha 5 ay evvel % 22 lerde olan oy oranını % 37-38 lere taşımıştır. Açıkça görülüyorki MHP tabanının çoğu evet', tercih etmiştir. Edebilir vatandaşın en doğal hakkıdır. Burada CHP nin gerçekten büyük bir güç yakaladığı ve iktidara en yakın bu partinin olduğunu görebiliyoruz artık. Bu ülkeden nice partiler geldi geçti, zamanın AP'si nerede? üç dönem ülkenin kaderiyle oynayan ANAVATAN nerede? Hepsi birer birer silindi gittiler. Toplama parti AKP'nin de kaderi onlardan farksız olmayacaktır. Gün gelir bir zamanlar AKP vardı diye aynı diğer partiler gibi mazideki yerini alacaktır. CHP bu ülkenin en köklü devletin kimliğiyle bağdaşan laik, çağdaş hukuğa inaçlı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde yürüyen bir partidir. Ve hiç kimse fitne, fesatlık karıştırarak CHP'nin iç meseleleriyle karıştırmaya çalışmasın başarılı olamazlar zaten. Bazı yandaş medya ne kadar palavra haber yaparsa yapsın,Yeni Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yakaladığı rüzgarla her zaman ezilenin işçinin, köylünün yanında olan bu partiyi ikdidara taşıyacaktır. Seçim startı verilmiştir, kendilerine başarılar diliyor yolunuz aydınlık ve açık olsun diyorum. Bu bir bakış açısıdır, herkes baktığını görür. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
![]() Son Aktivite: 16.02.2015 14:33
Tecrübe Puanı: 3322
![]() |
![]() Baykal kurultay istedi
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, referandumun partisi için bir yenilgi olduğunu belirterek, "Kurultay hemen toplanmalı. Ben aday değilim" dedi. CHP'nin çabası referandumda "hayır" çıkmasına yeterli olmadı. Halkın yüzde 58'lik bir bölümü yeni anayasaya onay verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması da tartışmalara neden oldu. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, referandum sonucunun iyi okunması gerektiğini söyledi. Taraf gazetesinden Rasim ozan Kütahyalı'ya açıklamalarda bulunan Deniz Baykal, "Yenilgiye bahane aramamak lazım. Yeni bir yol haritası ile yeni bir başlangıç şart" diye konuştu. Tüzük değişikliğinin yapılmasını isteyen Baykal, "Dışlanmış tüm CHP'liler partiye kazandırılmalıdır" dedi. Deniz Baykal, kurultay çağrısında da bulundu. Kendisinin aday olmayacağını ifade eden Baykal, "Kemal Bey'in liderliğinde seçimlere gidilmeli" dedi. Baykal, partiye dışarıdan politika empoze etmek gibi bir düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi. Durmak yok yola devam ayni eski han eski hamam.Sayin baykal simdide sarigule oynuyor. hayirsizlara hayirli olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Başka gazete bulamamışta AKP' nin ürettiği fitnelik üreten, fesatlık üreten, satılmış ajan, provokatör Taraf gazetesinemi açıklamış
![]() Çok komik hem kurultay istiyormuş hem Kılıçdaroğlu'yla seçime gitmeli diyormuş çelişkiye bakarmısın? Balon haber olduğu burdan belli zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
![]() Son Aktivite: 16.02.2015 14:33
Tecrübe Puanı: 3322
![]() |
![]() Alıntı:
CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, referandumun partisi için bir yenilgi olduğunu belirterek, “Kurultay hemen toplanmalı. Ben aday değilim” dedi. 10:41 | 15 Eylül 2010 CHP’nin çabası referandumda ”hayır” çıkmasına yeterli olmadı. Halkın yüzde 58’lik bir bölümü yeni anayasaya onay verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamaması da tartışmalara neden oldu. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, referandum sonucunun iyi okunması gerektiğini söyledi Buda 15 eylul Milliyet gazetesi yandas meydadan alinti.... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bugün basın üzerinde öyle bir baskı varki, gazete patronlarına o köşe yazarlarını işten at diye biliyor izine yollatıyor hasta edebiliyor sayın başbakanımız. Gazeteciler Sultana soru bile sorarken kızarıp bozarıyordu azarlar diye çekiniyorlardı artık Milliyet vs. nerde oldukları belli. Onalrı farklı göstermene gerek yok bilal kardeş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 607
![]() |
![]() Önce vatan 58 e cevap.
Sayın Önce vatan 58, Arkadaşım. Siz bizim yazımızın içeriğini anlamak istememişsiniz yüzeysel bir konu ile cevap vermişsiniz. Bu yazımın anateması Ak parti harıcınde olan siyasi partilere bir sitem dir. Düşünelim bu gün tek parti sistemi içerisinde yaşıyoruz buna demokrası diyoruz. Benim felsefem doğrudan haktan hukuktan adaletten yana bir yazarım.Ben diyorum ki görünen köy kılavuz istemez meydan Ak partiye kaldı .Neden güçlü bir ittifakla Ak partinin karşısına çıkacak bir lider yok, neden tabanı kuvvetli yeni kurulan bir siyasi parti yok .Eski siyasi partilere halkın itibarı yok oy vermiyor .Buda yaşam tarzının bir kanunu. Benim yazımı tekrar okumanızı rica ediyorm yazımda taraf yok sitem var.Bağımsız yorumdur özeleştiridir bir metini okurken yaşayarak okumak gerek yoksa iyi netice alınmaz. Kılıçtaroğlu cesur yürek atılgan konuşma diksiyonu halk dilinden chp nin oyunu yükseltti başarılı bir konumda fakat çevresi yenilikçiliğe karşı maslahatcı vurdum duymaz .Oy kullanamaması da çevresinin ayıbıdır sahip çıkamadılar .Tekrar söylüyorum chp çevresini yenileyemezse iktidar da şansı yok. Ben araştırmacı bir yazar olarak yazmış olduğunuz konunun içinde bahsi geçen her olayı biliyorum ve toplumun her kesimi de biliyordur. Türkiye de bu bir ilk değil ben 1950 Demokrat parti seçimlerini biliyoruz içinde yaşadık babamız Sivastan aday adayı idi.Her kurulan yeni siyasi parti bu günkü iktidar partisinin geçtiği köprüden geçmiştir. Bir olay nasıl başlarsa öyle devam gider. Lütfen benim yazımı tekrar bir daha okuyuyun bana hak vereceğinize inanıyorum sevgilerimle Ağaoğulları 15/09/2010. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Değerli arkadaşım Ben aslında yazılarınızı beğeni ile okuduğumu itiraf edeyim ancak bu yorumunuzda AKP'li biri olduğunuzu sanmıştım, lakin olabilirsinizde en doğal hakkınız, hepsi bizim ülkemizin yasal partileridir. En güzeli karşı fikre saygılı, ölçülü medeni bir şekilde tartışabilmektir herşeyi.
Selam ve saygı ile. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SUSUYORSUN DEVAM ET... | barikat58 | Aşk şiirleri | 20 | 12.03.2010 22:14 |
Zincirsiz yola çıkmayın! | Sivaslilar.Net | Haberler | 2 | 30.01.2010 11:23 |
YOLA DEVAM | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 5 | 19.02.2008 15:20 |
Yola Devam, YALAMAYA DEVAM!!! | orhanakbulut_58 | Arşiv | 0 | 05.11.2007 19:51 |
YORUMSUZ | orhanakbulut_58 | Arşiv | 1 | 19.10.2007 22:09 |