Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sahuru tilki, kirpi ve sansarlarla birlik yaptı - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.09.2010, 17:03   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 977 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sahuru tilki, kirpi ve sansarlarla birlik yaptı

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan 4 kişilik Yıldız ailesinin evinin önüne, Ramazan ayında iftar ve sahurda 4 tilki, 4 sansar ve 1 kirpinin
karnını doyurmak için geldiği gözlendi.

Hasan Yıldız (59) ve ailesinin yaşadığı Yenicami Mahallesi Ağılkapısı mevkisindeki eve ve çevresine, Ramazan ayı boyunca karnını doyurmak isteyen 4 tilki, 4 sansar ve 1 kirpi uğradı. Adeta evin ramazandaki konukları olan hayvanlar, Yıldız ailesinin fertlerinin bıraktığı yiyeceklerle doydu.

Hasan Yıldız, ramazan ayında sahur ve iftar sofralarındaki konukları ile ilgili olarak ramazan ayının ilk günü iftar saatinde 4 tane tilkinin evlerinin bahçesine geldiğini, tilkilere yemek verdiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İlk günler bahçede verdiğimiz yemekleri yiyen tilkilerden bir tanesi yemek masasının yanına kadar gelerek bizimle yemeye başladı, diğerleri ise uzakta kalmayı tercih etti. Tilkilerden başka, teravih namazında ve sahurda da 4 sansar ve 1 kirpi evin önüne kadar gelmeye başladı. Bu olay ramazan ayının ilk gününden itibaren son güne kadar devam etti. 'Bahçedeki domateslere zarar veriyor' diye kirpiyi uzaklaştırdım, fakat ısrarla gelmeye devam etti. Tek gelen kirpi daha sonra çevreye zarar vermediği için sesimi çıkarmadım.”

İlçenin biraz kenar mahallesindeki evinin bahçesinde bu hayvanları konuk eden, tilkilere de 'Ramazan tilkisi' diyen Yıldız, “Ramazan'ın ilk gününden itibaren 4 tane tilki iftar saatlerinde ve sahurda evimin bahçesine geldi. Birinci gün 100 metreye yemek koydum, ikinci günü daha yaklaştırdım, bir metreye kadar yaklaştılar. Her akşam iftar saatinde ve sahurda geldiler. Tavuk etinden başka mantı, hurma tatlısı, tatlı verdim. Bunların dışında sığır eti getirdim, onu yemediler, kesmiyor demek ki dişleri. Gece saat 3'te sansarlar geldi, onlara pek yaklaşamadım, camdan gözledim” diye konuştu.

RÜYASININ ARDINDAN TİLKİYE TUZAK KURMAKTAN VAZGEÇTİ

10 yıl önce 60 tane tavuk satın aldığını, tel örgüyle tavukların yerini çevirdiğini, 1-2 tane tavuğunu tilkilerin kaçırmasından dolayı da tel örgülere elektrik vermeyi düşündüğünü anlatan Yıldız, rüyasında 4 yavrusu ile bir ana tilkiyi elma sandığı içerisinde gördüğünü ifade ederek, o rüyanın ardından elektrik şoku işinden vazgeçtiğini, 10 yıl sonra da 4 tilkiyle ramazan ayında evinin yanında dost olduğunu söyledi.
Evinin bahçesinde yatsı namazından sonra ve sahurda kedilerle sansarların birlikte yemek yediğini de belirten Yıldız, 29 günde tilki ve sansarlara çok alıştığını, bu hayvanların ramazandan sonra da evinin bahçesine geleceklerini umut ettiğini kaydetti.

Tilkilerden birine “Sivitmiş” ismini veren Yıldız, bu tilkinin diğer üç tilkiden farklı olduğunu, kendileriyle birlikte sofrada bulunduğunu, doyduğunda da tavuk kemiklerini evin bahçe duvarı kenarına gömdüğünü, acıkınca da gelip oradan aldığını sözlerine ekledi.

Hürriyet Gazetesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 10.09.2010, 17:22   #2
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25

Tecrübe Puanı: 1389 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Sahuru tilki, kirpi ve sansarlarla birlik yaptı

yemek yerine ziyafet vermiş.. ben de olsam giderdim.
Alt 10.09.2010, 21:58   #3
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4582 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Tatli dil yilani deliginden cikarir, lezzetli yemekler de bu hayvanlari ininden cikariyor. Tabiattaki dengelerin hizla bozuldugu, insanoglunun kendinden baskasina hayat hakki tanimadigi bir dünyada hemsehrimizin yaptigi is taktirle karsilanmali. Allah katinda zayi olamz insaallah.
Alt 11.09.2010, 11:28   #4
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25

Tecrübe Puanı: 1389 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Sivaslı gibi var mı? Eğer özünü bozmamışsa sivasın adamı gibi adam yok gerçekten.. Dana Ferhat ı bir Sivaslı gündeme getirmişti. Güzel memleketim benim.
Alt 11.09.2010, 21:20   #5
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 784 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ne irfandır veren ahlaka yukseklık nede vicdan
Fazilet hissi insanda yanlız ALLAH korkusundandır...
İmanlı inanclı vatandaş olarak sorumluluklarının yanında onu değerli kılan meziyetleriyle örnek bir yiğido...Kürei arz ı n anlamını kesfetmiş olmalı ağbeyimiz...Allah ebeden razı olsun...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kasparix'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.09.2010, 09:44   #6
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1026 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Ülkemizde ne yazıkki hayvan hakları, hayvanları sevme kültürü avrupaya göre çok gerilerde. Örneğin kurban bayramındaki o eziyetler insanın gözünün önünden gitmiyor, haklı olarak hayvan severlerin tepkisini alıyor.Avrupada yolda aracıyla giderken kuşa dahi çarpsa onu veterinere kadar götürüyor. Geneli kasdetmiyorum bizdede tilki besleyen vatandaş gibi duyarlı merhametli insanlar nadirde olsa var. Bizde bırakın kuşu insana çarpıyor hızla olay yerinden kaçıyor. Daha yeni yeni bizdede böyle itfaiyelerin hayvanları kurtardığını görmek çok mutlu ediyor.
Hayvanlarla güzel bir dostluk örneği sağlamış hemşerimiz, demekki sevgi herşeyi yaptırıyor. Kutlarız kendilerini.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)