|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 939
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Belediye kendi KUDEB'ini kurmak için kolları sıvadı. Akademisyeni, şehir planlamacısı, mimarı, mühendisinin yanı sıra arkeologu ile kadrolaşmasını sağlamaya çalışan Belediye, arkeolog ile restorasyonların bilimsel açıdan denetlenmesi, desteklenmesi ve yönetilmesini amaçlıyor Belediye, özellikle Çorapçı İşhan’ında yapılan tadilat sırasında büyük eleştiri almıştı. Eleştirlerin ardından tarihi eser onarımlarına daha bilimse şekilde yaklaşmak isteyen Belediye, bir sanat tarihçisini görevlendirerek diğer onarımlardaki hataları en aza indirmeye çalıştı. Kısa adı KUDEB olan Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları’nda Kayseri’ye bağlı olan Sivas, şimdi kendi KUDEB’ini kurmaya hazırlanıyor. Belediye kendi KUDEB’ini kurmak için kolları sıvadı. Akademisyeni, şehir planlamacısı, mimarı, mühendisinin yanı sıra arkeologu ile kadrolaşmasını sağlamaya çalışan Belediye, arkeolog ile çalışmaların bilimsel açıdan denetlenmesi, desteklenmesi ve yönetilmesini amaçlıyor. Konu hakkında SPHM’ye bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, şehrin değerlerine hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inandıklarını söyleyerek KUDEB ile ilgili olarak resmi yapılaşmanın sağlanması için çalıştıklarını ifade etti. Resmi yazışmaları yaptıklarını belirten Çınargil, sürecin önümüzdeki birkaç ay içerisinde sonuçlanacağını dile getirdi. KUDEB için oluşturulmak istenen ekibin eğitimleri ile birlikte resmiyet kazanacağını söyleyen Çınargil, KUDEB ile birlikte daha sağlıklı restorasyonlar yapılacağını vurguladı. Kaynak: Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 826
![]() |
![]() keşke okulu bitirmiş olsaydım belki sivas belediyesinde çalışırıdm şimdi.en azından belediye başkanlığı için ilk adımı atmış olurdum
![]()
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() Efendigardaş Şuan
![]() Son Aktivite: 26.06.2011 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() çok önemli bir adım plansız yapılan her iş boşuna masraf ve zaman kaybıdır .İnşallah vakit kaybetmeden hayata geçirilir...***
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|