|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 952
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde imece usulüne benzeyen ve kar amacı gütmeyen, eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Yahihan Eğitim Kooperatifi'ni oluşturan Sivaslı Ünal Coşkun, türk Eğitim Sisteminde örnek olacak bir model getiren tüm Türkiyede başarısından söz ettirdi. 5 yıl Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde kaymakamlık görevini başarıyla sürdüren ve İçişleri Bakanlığı'nın atama kararnamesiyle, Çankırı Kurşunlu Kaymakamlığına atanan hemşerimiz Ünal Coşkun, başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Coşkun, adını sadece görev yaptığı yerlerde değil Türkiye çağında duyurmayı başardı. 2005 yılında Yahşihan’a atanan Coşkun, burada halkın en büyük sıkıntısının işsizlik ve yoksulluk olduğunu saptadı. Çeşitli projelerle tarımda ilerlemek için halkı teşvik etmeye çalıştı, ancak karşılaştığı en büyük problem motivesizlikti. Bunun nedenlerini araştıran Coşkun, asıl problemin eğitimsizlikten kaynaklandığını belirledi. Bunun için eğitimdeki sıkıntıların aşılması için kolları sıvayan Coşkun belki de Türk eğitim sistemine örnek olacak bir model geliştirdi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışan Coşkun, idarecilerin yaptığı hizmetlerin görev süreleriyle sınırlı kaldığını düşündü. Eğitimde sağlamaya çalıştığı fırsat eşitliğini, kendisinden sonra gelen idarecilerin devam ettirebilmesi için yeni bir oluşum arayışına girdi. Bir kooperatif sistemi geliştiren Coşkun, “Yakoop” yani Yahşihan Eğitim Kooperatif oluşumunu kurdu. Velileri kooperatifte “paydaşlar kurulu” adı altında toplayan bu modelle sembolik bir aidat sistemi oluşturuldu. Kar amacı gütmeyen kooperatife diğer kuruluşlar da destekledi. Burslu bir sistem olan Yakoop’a muhtarlar yoksul ailelerin çocuklarını yönlendirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından izin alınarak kurulan ve denetime açık olan kooperatif, milli eğitim müfredatına göre işledi. Yakoop’ta eğitim gören çocuklar aynı zamanda hayata da hazırlanıyor. Yakoop kurucuları ve halk, oluşumdan son derece memnun. Türkiye, Sivaslı Ünal Coşkun’un getirdiği bu sistemi konuşuyor. Özellikle Anadolu’da dershane eğitimi alamamış, sınavlara hazırlanmakta zorluk çeken, imkan bulmayan öğrenciler için örnek bir model olarak gösterilen Yakoop, son yıllarda başarısını önemli derecede hissedilir hale getirdi. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verilerine göre 2005-2006 eğitim öğretim yılında başarı oranı yüzde 13 iken, 2006-2007’de yüzde 38, 2007-2008’de yüzde 47, 2008-2009’da yüzde 74’e yükseldi. Eğitim düzeyinin yükseldiği ilçede ekonomide de gözle görülür bir yükseliş kaydedildi. Sivaslı Ünal Coşkun ve ilçede kooperatif için çalışan gönüllü öğretmenler, ilçe halkı ve öğrencilerin azmi takdire şayan olarak karşılandı. Eğitim düzeyi çok gerilerde olan ve doğu illeri ile yarışır hale gelen Sivas’ta da bu modelin kurulabileceğini düşünen aydınlar, başarıya giden yolun azim ve kararlılıktan geçtiğine inanıyor. Kaynak: Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() tavarih Şuan
![]() Son Aktivite: 19.07.2014 12:21
Tecrübe Puanı: 623
![]() |
![]() Yanlış hatırlamıyorsam Sayın Ünal Coşkun , Hakkari'nin bir ilçesinde (Çukurca olabilir) de görev yapmış ve ululsal medyada Süper Kaymakam olarak adlandırılmıştı.
Daha sonra Sivas'ta Milletvekili adayı oldu ve arka sıralarda kaldı diye biliyorum. Keşke kendisine Sivas için hizmet etme şansı verilse. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı tavarih'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu güzel çalışmasından dolayı Ünal Coşkun beyi tebrik ederim.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() sivaslibozo Şuan
![]() Son Aktivite: 27.05.2013 10:49
Tecrübe Puanı: 745
![]() |
![]() S.a
Böyle güzel basrailar ile adindan söz ettiren Ünsal Bey e tessekürler. Böyle kaliteli insanlara ihtiyacimiz var. Keske Milletvekili olabilseydi, en azindan suandaki Milletvekili gecinenlerden fazla is yapardi. ![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslibozo'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4557
![]() |
![]() Türkiyenin böyle yeteneki bürokratlara acil ihtiyacı var sivaslı bir kaymakamın örnek çalışmalara imza atması bizleri gururlandırdı
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|