Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.03.2011, 08:19   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 957 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart UMEM kazandıracak

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında iş arayanlar iş, kalifiye eleman arayan işverenler ise kalifiye eleman bulacak. İşverende, işçide kazanan taraf olacak. Proje kapsamında Sivas'ta her yıl 500 kişi olmak üzere 5 yılda 2 bin 500 işsiz, meslek sahibi olarak işe girecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, proje ortakları olan Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, Sanayi İl Müdürlüğü ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsilcileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, işsizlik oranını azaltmak hem de işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” başlatıldığını kaydetti. Proje kapsamında öncelikle Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firmaların ziyaret edildiğini belirten Yıldırım, eleman ihtiyacı duyulan branşlar ve iş kollarının tespit edildiğini dile getirdi. Yıldırım, ilk etapta Gazaltı ve Toz Altı Kaynakçılık alanında 15 kişi,CNC Tornacılık alanında 12 kişi, Otomotiv Diagnostik alanında 12 kişi, Pano Tasarımı ve Montajı alanında 15 kişi olmak üzere toplam 54 kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti. 8 Mart Çarşamba günü kursiyer seçimi ve firmalarla kursiyer eşleştirmesi yapılacağını belirten Yıldırım, “Kursa katılmak isteyen kişiler 7 Mart 2011 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar İş-Kur’un web sitesine, odamıza, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine başvurabilirler. Firma temsilcilerinin de katılacağı seçmelerden sonra, 14 Mart 2011 Pazartesi günü Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde eğitimler başlayacaktır. 6 Ay sürecek olan Uygulamalı Eğitim ve Staj çalışmaları sonucunda kursiyerler eşleşmiş oldukları odamıza bağlı işletmelerde istihdam edilecek. Eğitimlere katılacak olan kursiyerlere gerek teorik, gerekse uygulamalı eğitimler sırasında 360 TL aylık ücret ödenecek ve Sigorta ödemeleri İş-Kur tarafından karşılanacak” diye konuştu. Yıldırım, bundan sonraki sektörel talep çalışmalarını mermercilik ve tekstil alanında gerçekleştireceklerini belirtti.

Gazete İzci.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)