|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 52 ilin yer aldığı Antalya Yörex fuarında Sivas TSO stant açtı. Sivas'ta üretilen ürünler ve özellikle tescilli Sivas Köftesi büyük ilgi gördü. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Sivas köftesini kendi eliyle pişirerek, tadına baktı. 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla düzenlenen 2. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antaya Expo Center'da açıldı. Türkiye'nin dört bir yanındaki yerel tatları tanıtmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) girişimiyle düzenlenen, Türkiye'nin ilk yöresel ürünler fuarında, Sivas TSO tarafından tescilli ‘Sivas Köftesi’ tanıtıldı. Sivas’ta üretilen ürünlerin sergilendiği stantta misafirlere köfte ikram edildi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katıldığı fuarda Sivas, en çok beğeni ve ilgi toplayan stant oldu. Fuarın açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ile diğer yetkililer katıldı. 2. Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ürünlerin mutlaka şehirlerin adıyla markalaşmasını önerdi. Hisarcıklıoğlu, ''Kars'ın kaşarını dünyaya tanıtsak, Hollanda, Fransa'nın peyniri hepsini sallarız'' dedi.Anadolu'da, yöresinin adıyla tanınan, tescillenen çok sayıda gıda, el sanatı ve sanayi ürünü olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Ama bunlar bilinmiyor. Bilinmediği için de ithal ürünler arasında sıkışıp kayboluyor. Halen 140 yörenin ürünü, ülkemiz içinde coğrafi tescil almış durumda. Ama bu yetmez'' dedi.Yıllardır Anadolu'da yapılan yoğurda bile sahip çıkılamadığından yakınan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: ''Hepimiz küçükken annemizin yoğurdumuza reçel, pekmez kattığını ve bize öyle yedirdiğini hatırlarız. Ama bunu biz dünyaya sunamadık. İşin ilginci, yoğurdun tatlı ile karıştırılıp yenilmesi de bize ait. Ama annelerimizin bu büyük icadını biz dünyaya yayamadık. Sonra Fransızlar bunu becerdiler ve bütün dünyaya ve yoğurdun asıl vatanı olan ülkemize meyveli yoğurdu yediriyorlar. Dünyanın en güzel peyniri, kaşarı bizde. Ama Ezine, Erzincan peynirini, Kars kaşarını değil, ithal olanını biliyoruz. Biz kendi değerimizi bilmez, sahip çıkmazsak, işte böyle hazırdan yiyen oluruz. Dolayısıyla, bu önemli fuarın, önce tanıtım, sonra da markalaşmanın gelişmesi açısından büyük faydası olacağına inanıyorum'' diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılanlar fuarı gezerek Türkiye'nin birçok iline ait yöresel ürünleri inceledi. Konuklar yöresel gıda ürünlerini de tattı. Gazete İzci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YuSuF Şuan
Son Aktivite: 10.10.2014 14:22
Tecrübe Puanı: 1135
![]() |
Sivas`ın yiyecekleri güzeldir.Her ülkenin güzeldir.
Bizim için gurur duyulacak bir tablo. Sivas`ımızın güzel yemeklere sahip olması güzel bir şey. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas köftesinin ilgi görmesi normal çünkü tescilli.
![]()
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|