|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 939
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas Belediyesinin çalıştıgı tek alan olarak görülen ve vatandaşın akşamlarına renk katmasını sağlayan Buriciye Yaz Akşamlarında önceki akşam sahne alan kurumların vazgeçilmezi,ilin tüm tanıtım faaliyetlerinde birinci sıradaki aşıklarına halkın ilgisizliği dikkatlerden kaçmadı. Belediye ve Aşıklar derneğinin organizasyonu kapsamında düzenlenen programa katılan Belediye tarafından organize edilen tüm faaliyetlerin altında kaldı.Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Belediye Eğitim Kültür tarafından başlatılan ve belediyenin tek göze çarpan icraatı olarak görünen Buriciye Yaz Akşamları konserine Belediye ve BBP haricinde hiçbir STK ve kurumların ilgi göstermemesi de şu ana kadar dikkatlerden kaçmadı İlimizde ve il dışında düzenlenen kültür ve turizm adı altındaki tüm tanıtım faaliyetlerinin vazgeçilmezi haline gelen, gözbebeği olarak görünen Aşıklar önceki akşam Belediye ile birlikte organize edilen Buruciye Yaz Akşamlarında adeta büyük bir fiyasko ile karşı karşıya kaldı. Belediyenin organize ettiği ve Sivas halkının sıcak yaz akşamlarında farklılıklar yaşadığı Buruciye Yaz akşamları Sivas halkının takdirini alırken önceki akşam Sivas Aşıklar Derneği ile birlikte yapılan organizasyonda Aşıkları adeta izleyen olmadı. Diğer organizasyonlarda alan hınca hınç dolarken Aşıkları izlemeye çok az sayıda vatandaş geldi. Sivas Belediyesinin yaptığı en iyi çalışma olarak gösterilen Kültür faaliyetlerinde geçen hafta Sami Savni Özer ve Bedirhan Gökçe damga vurmuştu. Bu hafta ise Melihat Gülses sahne alacak. Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1517
![]() |
![]() ee kendi öz değerlerinden ve kültüründen uzak bunca insanın yetişmesine aracı olunursa aşıklar geceside elbet sönük geçer.o ysa ne dediği ne söylediği belli olmayan hiç bir sözünde hiç bir anlam bulunmayan repçimidir rakçımıdır ne idiğü belirsiz biri olsaydı sanırım torbasındaki yemi beğenmeyen atlar gibi kafa sallayanlar o alanı doldururdu
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3349
![]() |
![]() aşığa ozana kültürümüze ilgi kalmadı
rakı cazı arajmanı batı aldı yürüdü ruhsatinin feryadinin yeri dolmadı gençlerimiz töreyi çaldı yürüdü |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4544
![]() |
![]() Aşıklar,ozanlar,türkü diyarı sivasımızda aşıklara halkın ilgisizliği beni derinden yaraladı kültür folklor aşıklar diyarı şehrimizde aşıklara ilgisizlik çok düşündürücü bize ne oldu kendi öz kültürümüzden bu kadar uzaklaşacak kadar toplumumuz bu kadar deforme olmamaz diye düşünüyorum
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Popcular gelince meydanlar dolmuş Eski kültürümüz artık yok olmuş Sazıyla baş başa kalmış ozanlar.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 988
![]() ![]() |
![]() Ozanlarımıza halk müziğine ilgi her geçen gün azalmakta. Bunda görsel ve yazılı basının rolü çok büyük. Her kanalda yabancı tarzda müzik sabahtan akşama kadar halka servis yapılıyor. Ozan ve halk müziğine çok az yer veriliyor. Diyeceksiniz arz talep işi, hiç sanmıyorum. Ne ekerseniz onu biçersiniz.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|